5 C
Brønnøysund
søndag, oktober 17, 2021
Helgelandsguiden
Helgelandsguiden
Helgelandsguiden
Helgelandsguiden
HjemNyhetsbildeNyhetsbildet i uke 11

Nyhetsbildet i uke 11

-

Torsdag 14. mars sendte Kommunal- og moderniseringsdepartementet ut en melding som har gitt stor mediedekning i vårt distrikt; Altinn, som er en del av Brønnøysundregistrene, blir fra 1. januar 2020 sammen med Difi del av et nytt digitaliseringsdirektorat. Arbeidsplassene skal i følge digitaliseringsminister Nikolai Astrup ikke flyttes fra Brønnøysund, og det skal være åpent om ledelsen i det nye direktoratet vil holde til i Oslo eller distriktskontorene i Brønnøysund og Leikanger.
Vi håper den nye digitaliseringsministeren ser den store verdien av å ha statlige arbeidsplasser i distriktene, for du finner kompetanse, innovasjon og nytenking også utenfor de store sentrene med akademia og privat næringsliv. Det er tross alt her Altinn ble født en vinterdag i 2003.

Helgelands Blad har positiv nyhet fra Sandnessjøen. Takket være at Aker BP og Asco Norge har inngått ny avtale, vil Skarv-skipet forsynes fra avdelingen i Sandnessjøen i tre år til. Dette vil sikre forutsigbarhet og kontinuitet og basesjefen i Asco er naturlig nok begeistret og kaller Aker BP en av de mest spennende kundene på norsk sokkel.

I samme avis kan vi lese en spesiell sak fra Aldersundet i Lurøy kommune. Der mistet en næringsdrivende veien til sin bedrift da Statens vegvesen utførte rassikring og utbygging på fylkesvei 17. Mannen; Ulf Pedersen i Robust Båt ble tilbudt 300 000 kroner i kompensasjon fra vegvesenet, men gikk til rettssak da han mente han burde ha fått mellom 8-10 millioner kroner for å kunne bygge opp bedriften et annet sted. Etter andre runde er han nå tilkjent 3,5 millioner kroner for påført tap.

Nok en sak fra Helgelands Blad viser at det er tøffe gründere ute i havgapet: Aleksey Virich på Træna har etablert eget kaffebrenneri. Gründeren som kommer fra Ukraina ønsket opprinnelig å bli fisker, men tok heller kaffebrenningen fatt, for å gi kaffetørste nordmenn en smak av noe annet enn klassisk filter og kokekaffe. Vi vil gjerne smake!

Fra Helgelendingen henter vi nyheten om etablert plateselskap i Mosjøen. Alf Marius Valan er lærer ved Vefsn folkehøgskole, og slipper nytt album og etablerer plateselskap på samme tid. Sinewave Collective heter nyvinningen og plateselskapet er støttet av skolen, og brukes som en del av undervisningen. Dette som en del av laptopmusikk, det vil elektronisk musikk.

Det er ledig jobb som lærer i Brønnøy, skriver Brønnøysunds Avis. Kommunen er på jakt etter hele 21 lærere, en rektor og to rådgivere. De fleste stillingene er midlertidige og årsaken til de mange utlysningene er naturlig nok at lærere har sluttet, er pensjonert eller i permisjon. Det er allikevel mange fagpersoner å skaffe på en gang i en kommune med rundt 8000 innbyggere.

Til årets Ramtindskonferanse, som er en næringslivskonferanse i Brønnøysund, kommer blant andre Consto-direktør Hans Kristian Seterlund, Hanne Kristin Rohde og Hanne Nordgaard, skriver Brønnøysunds Avis. Konferansen arrangeres årlig, nå den 23. mai, og skilter årlig med friske konferansierer – i år Arne Hjeltnes. Som del av konferansen er lokale suksesshistorier som gir inspirasjon til andre.

Tekst: Arne Sæthre