Nyhetsbildet i uke 12 og 13

AnnonseBecome a Patron!

Vi er spesielt opptatte av verdiskaping som gir arbeidsplasser og oppdrag for bedrifter her i vårt distrikt. Da var det gledelig å lese Equinor sin pressemelding, som lokal media refererer til. Energiselskapet får forlenget levetiden for åtte installasjoner på norsk sokkel.

For oss er det særlig interessant at Norne vil få en levetid frem til 2036 mot tidligere 2020, altså 16 år mer. Fordeler ved forlengelsen er blant annet mer aktivitet i havet, kontinuerlig drift som gir god ressursforvaltning og fortsatt lønnsom og bærekraftig utvikling av sokkelen.

I Helgelendingen leser vi at Hattfjelldal får et elgmottak. Stensaas Reinsdyrslakteri på Røros har hatt et mobilt slakteri på Finnmomyra Industriområde høsten 2019, og har nå sendt fra seg 1700 rein. Fra høsten blir det mottak av elg, der målet skal være å få ta i mot 100 slakt. De ønsker også å øke produksjonen av rein til 2000 på årsbasis.

I samme avis står det at Helgeland Bakeri AS på nytt åpner dørene i Mosjøen. Sykdom ga problemer for det lokale bakeriet, som nå har fått nye krefter på plass, som også vil sørge for konditorvarer.

Helgelands Blad forteller om samarbeid innen turistbooking på Nesna. Verdensomspennende Trip Advisor får oppdraget med å booke for blant andre Havblikk, Visit Nesna, Hav og fritid, Litlehaug, Helgeland Havhus og Hugløy camping. Den digitale plattformen kan gjøre det svært mye enklere for de lokale bedriftene å nå fremtidige gjester, men det kan også være lurt å bruke lokale aktører for å nå folk også ellers i året. Det er mange lokalt som egentlig kan tenke seg opplevelsesturer i nærområdet.

Nok en nyhet fra samme avis og samme sted; Raus Brygge får støtte både fra næringsfond og gründerfond i Nesna for å etablere et mikrobryggeri. De har allerede erfaring med ølbrygging, blant annet til Sjyen-festivalen på stedet, men ønsker nå å satse på et større marked. Vi ønsker lykke til!

M/S «Gamle Helgeland» må ha inn en million kroner i kapital innen 1. april, hvis ikke er det definitivt slutt for det gamle verneverdige skipet som ligger ved kai i Sandnessjøen. Skipet brukes som kafe og pub og er særlig godt besøkt under verdensmesterskapet i krabbefiske som årlig holdes i byen. Dette skriver Helgelands Blad. Vi håper det lar seg gjøre å skaffe midlene og at stiftelsen som tar vare på skipet kan fortsette med sin gode jobb.

Ytringen og Brønnøysunds Avis skriver begge om settefiskanlegget SinkabergHansen blir hovedeier i; Svaberget Smolt AS. Ytringen opplyser at det satses 600 millioner kroner på anlegget som skal gi årlig produksjon på 4000 tonn smolt, det vil si inntil 10 millioner fisk.
Brønnøysunds Avis melder at Sømnabedriften Akvagroup Land Based Norway forhandler om stor kontrakt i forbindelse med nysatsningen.

Capricorn Norge vil hente inn et eget helikopter til Brønnøysund i sommer for å serve arbeidet de utfører på to letebrønner i nærheten av Norne. Dette skriver Brønnøysunds Avis, som opplyser at det over Brønnøysund blir flyttet om lag 1000 medarbeidere i en tidsperiode på åtte uker. Dette vil ikke utløse lokalt behov for overnatting, men det skotske selskapet var ifølge avisen i kontakt med kommunen for å presentere sine planer. Vi ønsker skottene velkommen og håper det drypper noen oljekroner til lokale bedrifter.

Tekst: Arne Sæthre
Støtte midtinorge.no?Become a Patron!