Nyhetsbildet i uke 19

Det er stor bekymring for ambulanseflyene, for det er høyt konfliktnivå mellom flygerne og ledelsen i selskapet som har vunnet anbudsrunden for de neste seks årene. Alle avisene i regionene omtaler saken, og i sosiale medier koker det, for disse flyene er med på å gi trygghet for å nå frem til et sykehus med høyere behandlingsnivå i de tilfeller det er behov for det. Blant annet skrives det om konsekvenser av at flyene står på bakken; ambulansehelikopter i Bodø og Brønnøysund skal ha stor pågang, noe som går ut over personell og vedlikehold av maskiner. Vi håper konflikten, som handler om lønn, løser seg snart.

Helgelendingen melder at Innovasjon Norge nå etablerer kontor på Helgeland. Årsaken til dette er at de ser stort vekstpotensial for næringslivet på Helgeland. Næringsområdene de satser på er industri og marin sektor. I pressemeldingen Innovasjon Norge Nordland har sendt til lokale aviser står det at direktøren Monica Ahyee mener bedrifter i distriktet er i front. «Det er viktig at vi har daglig tilstedeværelse og kan ytterligere styrke innovasjonskraften», sier hun.

Sushi er populært, også midt i Norge, og det er ikke bare Vega Delikatesser og Lovundkokken som leverer de små, rå bitene med fisk og ris. I følge Helgelendingen har Khai Van Phan i Sushi 24 levert dagsfersk sushi til kysten, men satser også nå på innlandet. At varen er ettertraktet fikk Khai Van Phan oppleve da han lanserte Sushi 24 under båtmessa i Sandnessjøen; «sushien fløy ut før vi rakk å presentere maten», sa han.

I Helgelands Blad skriver de om prosjektet Kunnskap på kaikanten som skal sikre riktig kompetanse i distriktet i fremtiden. Den 16. mai er næringsliv og kommuner invitert til et seminar i regi av RKK Ytre Helgeland og Nordland fylkeskommune. Prosjektledelsen håper på bred oppslutning, for nå vil de kartlegge behov for kompetanse, og bidra til å finne løsninger. Bakgrunnen for prosjektet er det økte kunnskapskravet i samfunnet.

I samme avis kan vi lese at Stokka flyplass i Alstadhaug blir stengt i fire dager i høst. Lufthavnsjef Bjørn Ivar Blix opplyser at de har omfattende arbeid på og rundt rullebanen fra onsdag 15. august til mandag 20. august. Da skal rullebanen og oppstillingsplassen for fly asfalteres. I tillegg skal skuldrene på rullebanen forsterkes.

Nordland fylkeskommune har sendt ut pressemelding, som regionens aviser har plukket opp; Torghatten trafikkselskap (TTS) har fått ny treårskontrakt på ferjesambandet Vennesund – Holm, Horn – Andalsvåg, Horn – Igerøy og Igerøy – Tjøtta.
Kontrakten mellom fylkeskommunen og TTS, som har base i Brønnøysund, er verdt 408 millioner kroner. Miljøvennlig drift er et viktig kriterium for valget er gjort.

Tekst: Arne Sæthre
Støtte midtinorge.no?Become a Patron!