5 C
Brønnøysund
søndag, oktober 17, 2021
Helgelandsguiden
Helgelandsguiden
Helgelandsguiden
Helgelandsguiden
HjemNyhetsbildeNyhetsbildet i uke 9

Nyhetsbildet i uke 9

-

Ikke uventet har lokale aviser brukt plass og ressurser på norsk finale i det som regnes som verdens største musikk-konkurranse; Eurovision Contest. Dette fordi sølvvinneren Adrian Jørgensen er fra Bindal på grensen mellom Nordland og Trøndelag. Ytringen skriver at Jørgensen var en verdig sølvvinner og Namdalsavisa sier etter finalen at den dyktige musikeren tok det hele med fatning og godt humør, og så frem til å komme hjem til Bindal og gå på jobb igjen. Namdalsavisa skrev at mange fra distriktet tok turen til Oslo, og at tidligere fiskeriminister Lisbeth Berg-Hansen fant frem gullkjolen i anledning finalen.
Det var stas å følge den unge musikeren, og vi har tro på å få se ham igjen i flere sammenhenger, særlig siden utenlandske juryer ønsket ham videre til den europeiske finalen.

Et interessant objekt er til salgs, for den som kan tenke seg å jobbe innen matservering og reiselivsbransjen på Helgeland; Oscarbrygga, som du finner på Tonnes i Lurøy kommune er til salgs. Brygga på 500 kvadratmeter, som brukes som spisested, er til salgs for rundt 10 millioner kroner, men i summen inkluderer firmaet Tonnesbygg, som leier ut hytter og båter. Det er Helgelands Blad som omtaler saken.

Helgelendingen er en av lokalavisene som trekker frem Helgeland Kraft sitt gode økonomiske driftsresultat. Avisen skriver at kraftaktøren hadde et resultat på 485 millioner kroner i 2018, noe som er nær en fordobling av resultatet fra året før, og i sum tidenes beste resultat for selskapet.
Årsaken til gode tall er blant annet åpning av nye vannkraftverk i Tosbotn, økte kraftpriser og stabil basisdrift.

Samme avis skriver at det etter ti års planlegging kan bli et sagbruk i Hattfjelldal. Målet fra kommens side er å ha klart arealspørsmål i løpet av høsten og kunne tilrettelegge ei tomt som kan benyttes til etablering, men dette betinger at det dukker opp en investor som finner det lønnsomt å gå i gang med denne typen virksomhet 11 år etter at Bergene Holm Nesbruket stengte dørene i Mosjøen.

Sandnessjøen har opplevd en del konkurser den seneste tiden og vi venter på løsning når det gjelder hotelldrift. Dessverre har det også vært konkurs innen kafedrift; Helgelands Blad opplyser at lokalene til Scandinavie ved Torget i byen, har stått tomme siden nyttår. Men nå får vi gladnyhet; det vil bli både kafe og konditori i de historiske lokalene, faktisk før påske. Stedet har ikke fått navn ennå, men det er lokale kvinner med erfaring fra bransjen som står bak.

Fra Brønnøysunds Avis henter vi gladnyheten at Salhus skole i Brønnøysund for tredje gang på rad er best i Nordland i den landsomfattende matematikk-konkurransen UngeAbel. De er sterke på løse oppgaver også utenfor pensum. Godt samhold og godt miljø er andre viktige faktorer som spiller inn og gir seier og derved vinnerne muligheten til å delta i semifinalen på Gardermoen i april. Vi gratulerer og ønsker de fire som reiser fra vårt distrikt lykke til!

Tekst: Arne Sæthre