13 C
Brønnøysund
torsdag, juli 25, 2024

Nyter påskestart med gåtur, kaffe på termos og svevende ørn

Det er yrende liv rundt Torghatten i Brønnøy palmehelga, til lands, til vanns og jammen i lufta også.
– Vi ble overrasket over at trappa inne i torghatthullet ferdigstilles til tross for helg, men vi hadde flott tur der ørner svevde over oss og utsikten var nydelig!

Det sa Marita Hauglid, som hadde med seg påskegjester langveisfra. Datteren Ellen Storeide og Jakob Thuestad hadde reist helt fra Kristiansand og ville ut på tur så snart det var mulig.
– Vi har som mål å komme oss ut på tur hver dag. Vi ser blant annet frem til naturstien på «Kampen, Lund» skjærtorsdag. Vi får håpe at været blir like bra da, sier mor og datter, som kunne nyte kaffen sin i fullstendig vindstille vær, mange røde grader og sol.
Jakob Thuestad, som opprinnelig kommer fra Malmø klapper lapphunden Alaska og bekrefter at det er godt å komme nordover.
– Familien har hytte i nærheten av Hemavan, så å reise nordover er ikke ukjent for meg, men det er jammen ikke samme naturen, sier han med smil.

Vakkert gåvær, grillevær og fotovær på Helgeland ved inngangen av påska. Måtte finværet vare.

Litt skuffa, skikkelig imponert og bytter ut lammelåret

Turmålet denne dagen var å gå gjennom Torghatten, men der måtte familien stoppe.
– De jobber jammen med å ferdigstille trapp selv i helga. Det ble vi litt skuffa over, men så kom flere ørner og svevde over oss. Det var imponerende skue, sier Hauglid.
– Vi er også skikkelig imponerte over den flotte traseen som er laget i terrenget her. Vi vurderer å gå på sørsiden og ta trappene opp. Mye har skjedd her siden vi var her i fjor sommer, og det blir fint å se dette ferdig, sier Ellen Storeide.
De tre ser også frem til gode påskemiddager.
– Det blir ikke lammelår, men rådyrlåret er klar. Den skal serveres med fløtegratinerte poteter, god saus og gulrøtter stekt i smør og sukker. Det blir godt, sier Hauglid.

Tom-Ivar Moe fra Brønnøysund hadde med seg turkamerat Rimma. Hun var en av mange som klatret opp på Torghatten denne dagen i palmehelga.

Har vært på toppen

I fjæra møter vi nok en familie med en lapphund, de tusler bort og gjør klar for grilling. En kar står og kikker opp på Torghatten.
– Turfølget mitt, Rimma, tok turen helt på toppen, så hun har enda finere utsikt, sier brønnøymannen Tom-Ivar Moe og spør to som kommer ned fra fjellet om de så en kvinne på tur ned.
– Ja, vi møtte ei, som sikkert er på tur hitover… og så så vi fire ørner. De svevde nært, utrolig flott sier de.
– Oi, ja, det er ørn her! Jeg husker en gang jeg gikk opp Mofjellet. Ved en dam satt ei stor ørn som ble så overrasket at ho ikke klarte å lette, men havnet i vannet. Ho kom seg opp, men det var litt av et syn å se den store fuglen på nært hold, sier han.

Nydelig vær

Folk som tar bilder til den digitale minneboka er å se rundt Torghatten og langs fjæra. Spor viser at det er flere som har tråkket forbi både hvit sand og saltvannstung sand. Båter er på vannet, lyden av latter høres fra de som griller. To kvinner nikker på tur forbi. Gode solbriller er på.
– Deilig start på påsken, sier de.

Tekst og foto: Hege Sæthre – hege@midtinorge.no – 958 07 534

Marita Hauglid fra Brønnøysund tok med seg påskegjester til Torghatten palmehelga. Datteren Ellen Storeide og Jakob Thuestad ser frem til turer hver dag i påska. Hunden Alaska så også ut til å ha en fin stund. 

 

 

Related Articles

- Annonse -spot_img

Siste