Rootsfestivalen i Brønnøysund er i gang og vi traff entusiastisk gjeng fra Sandnessjøen, Nannestad og Brønnøysund.
– Hva vi gleder oss til? Alt! Og å treffe familie og kjentfolk. Dette er et rocka slektstreff, utrolig artig, sier Anne Berit Tilrem.

Som vanlig har teamet bak Rootsfestivalen alt rigget og på plass ved oppstart, og frivillige, smilende rootsverter tar imot alle som kommer inn i teltet. Der du finner en rekke gratiskonserter alle dager.
– Konsertene på hovedscenen starter torsdag, og i dag onsdag kan vi glede alle med Roots United, King Vegas, CSI, Limboland, Misplaced Childhoot Revisited, Erlend Ropstad, B-gjengen og en hyllest til Gasolin her i teltet, sier rootsgeneral Per Martin Orvik.

Vi treffer en svært glad familie som har benket seg, og som altså er ekstatisk glade for at Rootsfestivalen er i gang.
– Jeg fikk faktisk kjøpt det aller første glasset som ble tappet med skummende drikke, og det var helt nydelig, sier Tor-Arne Tilrem, som til vanlig holder til på Nannestad.
– Det er kjekt å være her igjen, bekrefter fru Lill Helen Tilrem, som får stort smil fra svigerinne Anne Berit Tilrem.
– For oss er Rootsen blitt et slektstreff, noe vi gleder oss til hele året. Musikken er en kjempebonus og vi gleder oss til alt, sier hun.

For som alltid er artistrekka variert og solid, med UB40, Donkeyboy, Bingbang og Fay Wildhagen.
– Jeg gleder meg mest til å se de nye Gitarkameratene, sier Lill Helen Tilrem.
– Ja, de blir bra, og jeg har hilst på Timbuktu, han skal det bli kjekt å se på scenen i lag med sitt band, sier Anne Berit Tilrem.
Yngstemor ved bordet er Marie Sandvik, som praktisk og faktisk talt har vokst opp med Rootsen.
– Så derfor fikk vi laget spesial t-skjorte til henne, sier Anne Berit Tilrem, som lover høy stemning og masse artig prat.

Utenfor teltet sier en av de frivillige vaktene velkommen tilbake.
– Det er første gang jeg deltar her som frivillig, og det er kjekt. Og været? Ja, solgløtt. No klæmm han tell, sier Tore Måsøy

Tekst og foto: Hege Celine Sæthre
Foto av Roots United: Yilmaz Dag

Storkoser seg på Rootsen: Fra venstre er Tor-Arne Tilrem, Anne Berit Tilrem, Marie Sandvik, Camilla Sandvik, Michael Rølvåg og Lill Helen Tilrem.