Toftdagan arrangeres på Toft i Brønnøy fra 12. til 14. juli, og fredag kveld var grillen varm og Toftodden United heltente!
– Klart vi skal vinne på Haraldssletta, jublet gjengen som ser frem til cup lørdag formiddag. 

Programmet er for helga inneholder mye for både liten og stor. Det blir kokkeshow med standupkokk Jon Aga, det arrangeres fiskekakekonkurranse, der beste fiskekakelager kåres, det blir gjettekonkurranser, krabbefiskekonkurranse, matkurs for barn og rebusløp, minikonsert med Adrian Jørgensen og kunstutstilling – for å nevne noe av det du kan oppleve ved og nær lokalene til Norsk Havbrukssenter.

Og fredag kveld var dagene i gang med folkemøte, konsert og grilling. 
– Hva jeg holder på med? Jo, her blir det laks for de som deltar på folkemøtet, sa Anna Lyngøy, som har sommerjobb på havbrukssenteret i sommer.
Arnfinn Torgnes, som er leder i havbrukssenteret, holdt fredag kveld innlegg innenfor dørene, mens det ute var en gjeng som varmet opp til lørdag.

For på Haraldssletta blir det cup ved Toft Vel, og her må både karer og damer delta på banen i fotballspill. 
– Dette har vi vært med på før, og det er kjempegøy. Hvofor vi heter Toftodden United? Vi bor i Toftodden, og er fans av Manchester United hele gjengen, da var navnet klart. Og vi går for seier, sier Line Kristin Pedersen, som har med seg bror, barn og tantebarn i turneringen.

Les gjerne mer om Toftdagan her. 
Vil du se mer av det som foregår, gå inn på vår aktivitetskalender, som gir innblikk i noe av det som skjer i vårt distrikt, som Trænafestivalen og Norsk revyfestival.

Tekst og foto: Hege Celine Sæthre

Kom gjerne og hei på Toftodden United på Toft lørdag formiddag. Eller opplev kokkeshow, guidet omvisning i Norsk Havbrukssenter eller rebusløp, for å nevne noe av det som skjer lørdag og søndag. På foto bak fra venstre er Thomas Halvorsen, Sander Johan Nygård, Simon Kornelius Nygård, Line Kristin Pedersen, foran er Matheo Halvorsen Vikedal og Rafael Johannes Nygård. To på laget er ikke med på foto; Petter Halvorsen og Kristian Arthur Nygård.