Den nye baren finner du i det som en gang var ei brygge i Brønnøysundet – og som senere har rommet bredt innen bespisning og drikke.
– Med et dugnadsskrik klarte vi å åpne før jul, og det er fullt hus!
– Vi har vært så heldige å få gjøre om lokalene og har møtt en utrolig velvillighet fra huseierne Jørn og Kristian Fagerland. De forsto tankegangen vår i det å videreutvikle konseptet Cash Barber, som er en barber- og frisørsalong med mulighet for rekreasjon og noe godt å drikke. Cash Bar skulle bli en hjemmekoselig pub og kafe, sier daglig leder Kamilla Hatten.
La ned mange arbeidstimer
Det skulle altså bli en særdeles sterk innspurt før åpningen i desember, og Hatten, som også driver restaurant ved Torghatten har jobbet i en litt ny retning.
– Renoveringsarbeidet var fint og uten brems, så det var ei hektisk tid. Så har jeg fått lov til å prøve å jobbe på kveld og utover natta i jula, det var nytt og krevende. Det var også skikkelig fint, siden det kom så mange gjester. Det ble mye bedre tall enn forventet! Det ble ei kjempeslitsom og skikkelig artig jul, oppsummerer hun.
Har fått pizza på menyen
Så langt er de tre fast ansatte og har helge- og tilkallingsmedarbeidere.
– Vi har fått med oss flinke folk som møter målgruppa vår; folk i alle aldre. På kveldstid er det 20-årsgrense som regel, men det vil komme annonserte kvelder der også de på 18 kan ta seg en tur. Folk har spilt inn at de savner mer på menyen enn kake, vafler, toast og nøtter, så vi har startet med pizza. Menyen vil utvikles etter hvert, men vi har begrenset plass på kjøkkenet. Dette blir aldri matstedet med hjemmelagede kjøttkaker, som du fant her tidligere, sier hun og fortsetter arbeidet i en lørdagsfylt kafe. Kjæresten Øyvind Ellingsen og hans datter Ella står bak disken denne helgedagen. (på hovedfoto)
– Jo det er bra med folk i dag, men i går, fredag: Da var det altså fulle hus, sier han.
Et sted midt i sundet
Stedet, som i årrekke har hett Sjøstua på folkemunne – uansett hva som har stått over døra, har hatt mange ulike menyer alt ut fra drivere. Fra Ivar Laukholms signaturrett til eksotisk kjøtt på menyen, men også pizzameny og altså kjøttkaker med saus og potet.
Kamilla Hatten har allerede rukket å få mange tilbakemeldinger fra gjester og har allerede fått bøtt på det kveldbesøkende har meldt inn; litt høyt lydnivå.
– Vi har fått satt inn lydabsorberende plater, så nå er støynivået redusert. Det var godt å få på plass, sier hun og husker hvordan vennegjengen høsten 2022 diskuterte å starte utested i Brønnøysund.
– Det var en artig ide å videreutvikle Cash Barber. Hvorfor ikke pub? Da ble det dette her da. Og her er vi, sier hun med smil.
Nedtonet og fint
Midtinorge.no tok med seg vår faste tester Janne Lise Åsvang Karlsen og kikket innom en kveld.
– Her har de klart å samle tøffe bilder på veggene, som på Cash Barber, men en del er tydelig tilpasset stedet her, sier Åsvang Karlsen.
Hun tar en kikk på bildene som er mer relatert til havet, for selv om ikke stedet lukter av hav – som en del gamle brygger gjør, et utsikten til båtene i sundet formidabel.
– Jøss, vi kan jo se gjenspeiling av bølgene ute i taket. Og her var det gjort en fin jobb med renovering. Det er nedtonete farger, dempet, fint, synes hun.
Følelse av et skip
Janne Lise bestiller seg kaffe og kake. Der er menyen enkel; Suksessterte og kaffe fra kanne.
– Men det fungerer godt. Både kaka og kaffen var god, sier hun og merker seg at det går an å bestille via QR-kode, slik at mat og drikke fra baren serveres ved bordet.
– Det er en kjekk måte å gjøre det på, synes hun og nikker når undertegnede bemerker skipsfølelsen det går an å få inne i et lokale i Havnegata i Brønnøysund. Sånn på kveldstid frister det å sette seg ved «tønnebordet» og bestille en irish, eller sågar et glass rom.
– Fint konsept – blir spennende å smake pizzaen de serverer nå. Det tar vi en annen dag, sier Janne Lise Åsvang Karlsen.
Tekst og foto: Hege Sæthre – hege@midtinorge.no – 958 07 534