25 C
Brønnøysund
tirsdag, juni 28, 2022
spot_img
HjemArtiklerOverrasker gjerne igjen!

Overrasker gjerne igjen!

-

Mandag 15. november stiller musikerne i Doi Doi igjen på Goma i Brønnøysund sammen med kunstner Ørjan Elias Ebbesen Eikemo.
– Snart avslutter utstillingen, så vi inviterer inn til musikalskkunstnerisk finishage, sier han.

Det uventede – å gå ut for å spise, og få musikk med på opplevelsen.

Gjester ble overrasket av Doi Doi da de stilte på samme sted tidligere i år.
– «Tenk at vi skulle få oppleve dette da vi spiste», var ett av mange utsagn etter at de fem allsidige distriktsmusikerne med lang fartstid i gamet kjørte en perlerekke av låter.
– Vi spiller alt fra balkansk folkemusikk til rock, og 15. november tar vi mange av de samme som sist, men også noen nye låter; i alt rundt ti stykker, sier Gunn Sæther.
– Det er spennende å ha dem med for en ny konsert ei drøy uke før bildene plukkes ned. Flere har etterlyst muligheten for å oppleve det vi kalte for en dialog mellom det å lytte og det å oppleve det visuelle, forklarer Ebbesen Eikemo.

Gunn Sæther i prat med Ørjan Elias Ebbesen Eikemo og Lars Laumann. – Vi synes det er fint å kunne delta på et så bredt spekter av kulturelle innslag, og vi tror på synergieffekt, sier hun. 

Det er kanskje ikke så rart at det kan oppleves som en helhet å lytte til musikk midt i et lokale fylt av bilder, for Ebbesen Eikemo er i likhet med Doi Doi særdeles allsidig og produktiv med blant annet utsolgte utstillinger i Oslo. Ebbesen Eikemo skaper bilder i kull, akvareller, oljepasteller og det som for mange fremstår som det mest spennende; uttrykk laget i Digital Graphic Artwork.
– Prosessen med sistnevnte er i flere trinn. Jeg maler først i olje, så digitaliseres bildene og jeg jobber videre for å lage det ferdige resultatet, sier kunstneren som kommer fra Toft og som vurderer å flytte hjem etter en årrekke på Notodden.

Livet generelt møter kunsten spesielt

Og om Ebbesen Eikemo er opplevd av mange og har solgt ut alle bilder på utstillinger i Oslo, er ikke Doi Doi snauere. De har siden august i høst spilt for godt og vel 450 engelske cruiseturister i kirka, på åpning av barnekunstutstilling for Peacepainting, for gjester på gourmetrestauranten Smak, har hatt lunsjkonsert på Hildurlåven og ikke minst, gledet eldre på dagsenter.
– Det var veldig stas å spille for konfirmantene og åpningen av turmålet og hytta Luftslottet i Sømna. Høsten har vært svært innholdsrik for oss, og nå er vi med på en rekke prosjekter, noen av oss på Vega andre i julemodus på Putti Plutti Pott og med Julebyen, forklarer Gunn Sæther.
– Distriktsmusikerne gjør mye for byen. Vi er veldig stolte over å ha dem med på avslutningen, sier Ebbesen Eikemo.

Tekst og foto: Hege Celine Sæthre – midtinorge.no – 958 07 534

Ny konsert på avslutningen av utstillingen Livet. Fra venstre er kurator Lars Laumann i Brønnøy Kunstlaug, kunstner Ørjan Elias Ebbesen Eikemo og distriktsmusikerne i Doi Doi; Gunn Sæther, Trine Lise Vollen, Ole Bjørn Nygård Berg og Roy Bjørnli.