– Oi, oi, oi!
Julia Olsson åpner en boks og finner en liten skatt. Det passer fint jo fint for noen som er på oppdagelsesferd i interiørbutikken Søstrene Pettersen, som har flyttet til Storgata i Brønnøysund.

Vi kikker inn i butikken for å slå av en prat med driver Cathrine Pettersen, men kommer knapt inn døra før vi møter på en liten dame i skjørt som tester sakene hun finner i butikken. Med forbausende tempo åpner hun en liten boks som skjuler en tøymus, får plassert det lille tøydyret over i en boks med hjul, og prøver kjøreferdigheten til leken som tydelig appellerer både til små og store.
Hun legger fra seg boksen med hjul og ser seg rundt.
– Her er en boks til. En annen type, sier lille Julia Olsson, og tar forsiktig av lokket.
– Oi, oi, oi. Sjokolade! Ooooi!

Iver Larsen Søreng koser seg med milkshaken sin, men følger med og bidrar når  Julia Olsson trenger en hånd, for det er ikke så enkelt å få ryddet alt på plass.
– Kom nå har vi handlet ferdig, sier mamma til den lille damen i skjørt, og ute av butikken er de.
– Det har vært en utfordring å få plass til alt, med så mye mindre lokale enn da vi holdt til på Salhus utenfor byen. Vi har for eksempel ikke plass til så mye møbler, det bestiller vi inn på oppfordring. Men vi har tro på at det er bedre for oss i handlegata, sier Pettersen, som driver butikken sammen med sin søster Maria Lund.
– Vi hadde det veldig morsomt da det var vårmesse i april. Vi håper på flere slike dager med mye liv i gata, sier Pettersen.

Les mer om Søstrene Pettersen i tidligere sak 

Tekst og foto: Hege Sæthre Lind

Cathrine Pettersen ser frem til flere dager med aktivitet i Storgata i Brønnøysund. – Vårmessa i april var fin, sier hun.