Midtinorge.no får inn et tips fra en gledesstrålende dame.
– Jeg har vært på visning hos eiendomsavdelingen i OK Kristoffersen Entreprenør og sett på ny blokk i Kløvermarka. For et panorama. Det må dere dele!

Noen timer senere står vi sammen med Jan Stian Saltermark og Ken Willy Kristoffersen rundt 15 meter over bakken, og blir, ja målløse, for utsikten er formidabel. Vi ser Torghatten, Gullsvågfjellet, Skarsåsen, og glade barn som leker i Kløvermarka barnehage.
– Jo, vi har en del interessenter som er og snuser på toppleilighetene, men de er faktisk ikke solgt ennå, sier de to karene, som like før viste oss rundt i garasjeanlegget hvor 24 biler og det man trenger av stæsj til vinter- og sommer får plass, for her er det en kjekk bod til hver parkeringsplass.
– De tre minste leilighetene har carport, for vi opplever at en del synes det også kan være greit. Andre vil veldig gjerne inn i isfrie omgivelser på vinteren, sier Kristoffersen.

Borettslaget vi er inne i heter Kalvtråkket 5, og her er fem beboere allerede installert og på plass etter at det hele komplekset sto ferdig vinteren 2018.
– Vi har igjen leiligheter i alle kategorier, men felles for de alle er at de har vannbåren varme, fullsprinklet brannanlegg og dette calling-anlegget, som gjør at man slipper å gå ned trappene, men kan via skjerm se hvem som ringer på, sier Saltermark.
Vi er oppe i den aller største leiligheten, den som har aller mest panoramautsikt med kremt, utrolige 225 kvadratmeter veranda.
– Jo, den er skikkelig raus den. Vi startet med litt mindre veranda, så ble den litt større, og så endte vi opp med denne som gjør at du kan se i alle himmelretninger, sier Kristoffersen, med smil.

At de har planlagt det hele kjekt for beboerne er ikke tvil, for her er det vedlikeholdsfrie flater, lite gressplen å skue fra toppen av bygget, og når det gjelder prisklasser skal det hele være fra den som har mye i lommene, til de av førstegangskjøperne som lever på stramt budsjett.
– Vi merker pågang fra sistnevnte, som liker prismodellen borettslag byr på, og de liker at det er kort vei både inn til byen og ut i terrenget, sier Kristoffersen.
Vi går over mørkt tregulv, gjennom stilrent kjøkken og til flere andre leiligheter som varierer fra to til tre soverom.
– Om andre kan komme og se? Selvsagt! Er du på boligjakt er vi selvsagt behjelpelige. Vi ser at mange i dag ønsker seg bort fra store eneboliger når de gjerne i tillegg har hytter og båt. Da kan dette være fint, tilføyer Saltermark.

Tekst og foto: Hege Sæthre Lind