Sigrid Hol Ellingsen er ny driver på TD på kaia i Brønnøysund. 
– Jeg startet 1. april og for en start det har vært med finvær som har gitt en flokk glade og is-sultne kunder, sier hun. 

Hun har mye nytt å sette seg inn i og med 10 – 15 medarbeidere, inklusive helgevikarer, er det mange som skal bli kjente med den nye lederen.
– Jeg jobbet her i sommerjobb i 2006 og har vært her deltid og heltid i perioder, så jeg kjenner mange av de som jobber her; en kjempefin og dyktig gjeng, sier hun og smiler bredt til ansatt Hans Arvid Signdalsen. Han ruller en kule is til solbrillekledt kunde som akkurat nå kan nyte hele 15 varme grader i skyggen utendørs.
– Vi merker været. Det har vært en pågang uten like disse dagene med knallsol og vindstille vær!

Det er ingen ledige sitteplasser da vi besøker TD onsdag midt på dagen og her spises det alt fra rødspette til en tradisjonell burger.
– Det er fullt hus i dag ja, og det går mye pizza og annen fast food. Vi selger mye bagetter til lunsj og hun forklarer når vi lurer på hva folk vil ha; at det er stor pågang på yoghurtis, de nye kuleisene og ikke minst softisen med nyrørt jordbær. Sistnevnte en spesialitet som «alle» i området kjenner til.
– Om turister også kjøper softisen? Hurtigruteturistene får gjerne høre om den om bord i skipene og kommer i land for å handle. Vi har faktisk opplevd at en hurtigrutegjest rakk å kjøpe to beger med is og bær før han reiste videre, ler hun.

Hol Ellingsen er fra Brønnøysund og har tidligere jobbet på Norsk Havbrukssenter, som også tilbyr mat og opplevelser for fastboende og gjester i området.
– Det er fint å jobbe i et trafikalt knutepunkt og det er venterom her som brukes av de som skal hit og dit. Hurtigrutegjestene går i land like utenfor døra her, folk som skal ta bussen kommer innom og handler magasiner før turen og vi merker godt de dagene hurtigbåten går til Sandnessjøen. Da er det ekstra salg av mat her, forklarer hun og legger til at hun ser frem til å jobbe på TD på kaia.
– Hodet mitt er fullt av alle de nye tingene jeg må lære, men jeg kjenner stedet og folkene og gleder meg!

Tekst og foto: Hege Celine Sæthre

Sigrid Hol Ellingsen er ny driver av TD på kaia i Brønnøysund og har hatt en knallstart. Over er foto av den velkjente softisen med rørt jordbær tatt tidligere og viser utsikt mot kaia der TD holder til.