10 C
Brønnøysund
mandag, mai 23, 2022
spot_img
HjemNæringsliv- Påsken 2021 åpner vi gjestehus!

– Påsken 2021 åpner vi gjestehus!

-

De har drevet hotell, restauranter og nattklubb. Nå har Anne Berit Tilrem og Odd Petter Olderskog Leknes fra Sandnessjøen kjøpt Skogsholmen gjestehus.
– Vi skal lage et flott stoppested for båtfolket, og alle som har lyst på god mat og å overnatte på ei vakker øy i Verdensarven, sier de to.

Det ville være omfattende å ramse opp alt de to har og er involvert i av næringsrettete aktiviteter, men andre stikkord er eiendomsdrift, bygg, eventer, deltakelse i Alstahaug Næringsforening og drift av utestedet Onkel Oskar.
– Vi solgte unna mye, og kjenner nå at vi er klare for noe nytt, og Skogsholmen gjestehus ser vi veldig frem til å drive, for der er det både en spennende historie og vi tror en spennende fremtid, sier de to.

Du finner øya Skogsholmen ut mot skipsleia, midt mellom Brønnøysund og Sandnessjøen. Ifølge Vega Verdensarv hadde stedet sin storhetstid rundt 1920, da det bodde 90 personer på øya. De hadde dampskipskai, postkontor, bedehus og butikk. Skolen var på plass allerede i 1890, bygget av drivved fra det forliste skipet «Belle Alliance».
– Det vi har kjøpt er den velholdte internatskolen som ble satt opp i 1939-40. Den har hatt en rekke gjestegårdsdrivere de senere årene, men var altså i så god stand at vi valgte å kjøpe, sier Olderskog Leknes.

Skogsholmen

For den som har vært heldig å besøke øya, er det en liten gåtur fra et havneområde, over områder der ville, vakre orkideer stikker opp mellom saftig gress. Snart går man opp ved gjestegården, som ligger ved en knaus som skal bli nytt utkikkspunkt for gjester.
– Der har vi spennende planer. Vi skal ikke si så mye mer nå, men tenker å lage noe som gir en liten ekstra opplevelse, som om ikke det er nok å ta båttur langs den flotte kysten her, sier Tilrem.
– Segmentet vi satser på er i stor grad nordmenn, for vi vet at de sommeren 2020 virkelig fikk øynene opp for norgesferier og så hvor fantastisk det er her. Vi tror at det vil fortsette fremover, men at det fra neste sommer også blir stort trykk fra utlandet, tilføyer Olderskog Leknes.

Gjestehuset har i følge de to 40 sengeplasser, i tillegg til noen private rom.
– Vi har byttet ut hytte i Sverige med gjestehus på Skogsholmen, så vi tenker å gi stedet vårt særpreg og la det bli et sted vi kan dra til og ha det trivelig, sier Tilrem.
Særpreg ønsker de også å ha i driften og i restauranten.
– Det har servert alt fra middager til vafler til folk som har kommet til Skogsholmen de senere årene. Vi ser for oss å lage en skikkelig meny, som passer til stedet, sier Olderskog Leknes, som sammen med Anne Berit Tilrem blant annet har drevet spisestedet Sopranos i Sandnessjøen.

I 2021 ser de to for seg å ha åpent i påsken og sommersesongen.
– Fra 2022 tror vi det blir mulig å ha helårsåpent. Ikke bare for lokalbefolkning som ønsker å oppleve hyggelige dager ute på ei lun øy i havgapet, men også for turister som vil se nordlyset og oppleve den utrolige naturen her – selv i januar, sier Tilrem.
De gleder seg til å ta over stedet den 1. januar 2021.
– Vi har mange planer. Det blir spennende!

Tekst og foto: Hege Celine Sæthre – hege@midtinorge.no – 958 07 534

Odd Petter Olderskog Leknes og Anne Berit Tilrem er gründere, pådrivere for næring og events. – Fra nyttår eier vi Skogsholmen gjestehus. Vi åpner til påske 2021, sier de to.