Ny dato! Gregor Niemczuk : Chopin i toner og ord

  Starts in 13 Days, 1 Hour

  12. March 2021 17:30 / 19:30

  Kulturbadet

  Polsk Chopin-mester i Kulturbadet.

  Den polskfødte Chopin-mesterenGreg Niemczuk var engasjert til konsert i Kulturbadet i april 2020.Men som en følge av korona-viruset som da herjet Norge og verden måtte konserten avlyses ? og i stedet utsettes til 2021. Men nå erhan her endelig!

  Greg Niemczuk er en av de fremste yngre pianistene i Polen. Han er født i 1985 og gikk ut fra musikkakademi i Katowice med høyeste utmerkelse. Nå har pianisten hele verden som sitt virkefelt. Han har konsertert i de fleste europeiske land ? likeledes Amerika, Asia, Afrika og Australia.

  I 2010 vant han 1. pris i den prestisjetunge nasjonale Chopin-konkurransen i Warszawa og han blir nå betraktet som en av verdens fremste Chopin-tolkere. I januar 2013 vant han Carnegie Halls debutantpris i skarp konkurranse med mange av verdens fremste instrumentalister.

  Greg Niemczuk har alleredeet stort internasjonalt navn. I sin korte karriere har han spilt med flere av verdens fremste symfoniorkestre. Han har spilt konserter i Norge hvert år siden 2010 og dette året vil han gjennomføre treturnéer her i landet.

  Konserteni Kulturbadet har fått tittelen ?Chopin i ord og toner?. Greg Niemczuk vil under konserten gi til beste et program bestående av de mest virtuose, de vakreste og de mest kjente valsene, masurkaene, nokturnene, etydene og polonesene avFrédéric Chopin. Som Chopin-mester er det alltid en helt spesiellglede for ham å formidle sin landsmanns musikk i utlandet. Kveldens krevende program vil til fulle viser Greg Niemczuks virtuositet oghans evne til å formidle hvert enkelt musikkstykkes særegenhet ogfølelsesmessige dybde.

  Greg Niemczuk er ikke bare en eminent pianist, han er også en unik pedagogog kåsør og holder årlige mesterklasser ved Universitetet i Kristiansand og ved Norges Musikkhøgskole. Som alltid når han konserterer, vil han også denne gangen fortelle om den musikken han skal fremføre. Dette gjør en konsert med Greg Niemczuk til en helt spesiell og givende opplevelse.

  https://www.facebook.com/events/558431548290259/