6 C
Brønnøysund
søndag, oktober 17, 2021
Helgelandsguiden
Helgelandsguiden
Helgelandsguiden
Helgelandsguiden
HjemNæringslivPrøver ut bygg for unge – og nevenyttige

Prøver ut bygg for unge – og nevenyttige

-

Nordbohus skal teste ut et helt nytt konsept i Brønnøysund og spent lokal avdelingsleder har fått første kikk på tegninger.
– Dette kan være en inngangsbillett for unge i boligmarkedet og er interessant for oss også, for vi ser frem til å følge de som prøver denne løsningen, sier Helge Vollan.

Vi møter Vollan sammen med Bjarne Nyrud, som er salgs- og markedsansvarlig i Nordbohus Bernhard Olsen AS. Sistnevnte selskap på Mo i Rana står bak satsningen.
– Konseptet er et nytt boligbyggerlag med boliger unge kan få råd til. Dette ved at de kan kjøpe råbygget og gjøre egeninnsats. En innsats som gjør at banken kan gi lån, forklarer Vollan.
– Kjøp av råbygg gjør det så rimelig som overhodet mulig og de fleste får i dag til å gjøre innredningsarbeidet med det som finnes på markedet av ferdig malte plater, himlinger og klikkgulv, supplerer Nyrud.

Bjarne Nyrud i Nordbohus Bernhard Olsen AS viser nytt prosjekt de tester ut i Brønnøysund.

Han viser frem tegninger modellert av arkitekthånd i Nordbohus Bernhard Olsen AS. Stue, kjøkken, to soverom gir plass til en liten familie, og bod i carport er tegnet inn. Han svarer på vårt spørsmål at inngangsbilletten for kjøp vil bli en million kroner.
– Vi har laget en enkel konstruksjon som altså er godkjent levert som råbygg.

Helge Vollan har nylig fått ferdige tegninger, og sitter og studerer disse for fremtidig potensiell bygging.

Dette er noe helt nytt – at vi oppfordrer folk til å stille med egeninnsats, men selvsagt kan folk få dette nøkkelferdig, isolert, ferdig plastret og trykkprøvet, sier Nyrud, som sammen med Vollan gjerne viser frem området de har tomter i.
– Det ligger «på sletta» i Kløvermarka, ikke langt fra barnehagen. Vi skal møte utbyggerne, så bli gjerne med og se, sier Nyrud.

Nordbohus har lokaler på Salhus i Brønnøysund, og Nyrud har tatt turen fra Mo i Rana for prat med Helge Vollan på stedlig kontor.

Vi møter Christine Høigaard fra OK Kristoffersen.
– Dette er et spennende prosjekt og gøy at vi får realisert et prosjekt her i Brønnøysund. Det gir noe ekstra til hele området, mener hun.
– Vi skulle jo gjerne ha hatt finvær når vi står her og skal vise frem luftig og potensielt solrikt område, men tomtene ligger altså her på sletta, tilføyer Vollan, som har jobbet i 16 år for Nordbohus.
– Er det lov å rose Helge for jobben han gjør for oss? Han var faktisk årets byggeleder i 2017. Det er stas det, sier Nyrud. Han jobber i en bedrift som fyller 40 år i oktober 2020.
– Bernhard Olsen AS består av Nordbohus, Ranahytta og XL-butikk. Vi er totalt rundt 70 ansatte i hele konsernet, sier han.

Spente utbyggere: Fra venstre Bjarne Nyrud, Helge Vollan og Christine Høigaard viser nytt prosjekt som særlig er tilpasset unge nevenyttige husbyggere.

Med selvsyn er det mulig å få med seg hva samarbeidet med Rana-bedriften har betydd for husparken i Brønnøysund. Vi passerer Salhus marka Nord hvor de har satt opp en rekke leiligheter.
– Hvor mange? Det er vel rundt 30 stykker her nå, sier Vollan.
– Vi har en del andre prosjekter også i Brønnøy, sier Nyrud, med henvisning til større enheter i Hommelstø, ulike boliger i Brønnøysund Brygge og tomannsboliger i sentrum av byen.
Ellers på Helgeland har selskapet større prosjekter i Herøy, Nesna og Rana.
– Dette prosjektet i Brønnøysund er basert på forhåndssalg, for vi har mange prosjekter som realiseres, tilføyer Nyrud.

Tekst og foto: Hege Celine Sæthre

Tomter står klare midt i hjertet av Kløvermarka i Brønnøysund.