Festivalsjef Per Martin Orvik og det store teamet medspillere og frivillige er i gang med å gjøre klar for festival i Brønnøysund. 
– Vi gleder oss, sier de om den store folkefesten fra 11. til 14. juli. 

Midt i sentrum av byen rigges det nå til god musikk og festlig lag, med store band som The Hooters, Åge & Sambandet, The Boomtown Rats, Hellbillies og Gåte.
– Vi er så og si utsolgt, og forventer til sammen 15 – 20 000 besøkende i telt og foran hovedscene, sier festivalsjef Orvik om den 18 Rootsfestivalen i Brønnøysund, derav 15 i regi av Kulturkompagniet.

De som deltar på festivalen kan se frem til 40 konserter, der mange er på dagtid i Rootsteltet og gratis. Det er i teltet folk i alle aldre har vært samlet for å oppleve festivalstemningen og musikken, og det er her du i år kan høre blant andre Senjahopen, Tullamore Crew, Dunken Sailors, Roots United og Anita Bøygard & Trond Horn. På kveldstid må du ha kjøpt festivalpass og være over 18 år.
– Vi er veldig stolte av programmet som er en fin miks av dagsaktuelle artister, kjente band gjennom årtider og ikke minst lokale artister som Brothers og Nordavind, sier Orvik.

Det er et stort apparat av frivillige som står på under Rootsfestivalen, og nå i forkant av dagene møtte vi en håndfull på stand på Havnesenteret og atskillig flere som var i gang med å sette opp telt og klargjøre for festival.
– Vi ønsker alle hjertelig velkommen, og ser frem til uforglemmelige dager i Brønnøysund, sier Orvik.

Les gjerne mer om band og program på Rootsfestivalens nettsider.

Tekst og foto: Hege Sæthre Lind

Rigger til Rootsen: Fra høyre er festivalsjef Per Martin Orvik, Terje Knudsen og Frank Maasø. – Vi ser frem til festival, sier de. På foto over er Tore Warholm i varebil sammen med en lempende festivalsjef, Torstein Horn foran telt og sikkerhetsansvarlig Olav Melteig ved bilhenger.