Husk Sjyen-festivalen på Nesna 17. og 18. august!
Fra Rootsfestivalen 2018:
Ida Maria er en av Rootsfestival-artistene i 2018, og før hun gikk inn på scenen torsdag ettermiddag for lydsjekk slo hun av en prat og hilste til hele festivalen. 
– Det er dritartig å være her! Jeg mollkoser meg allerede, sa hun. 

Ida Maria fra Nesna har i mer en ti år vært markant artist i Norge, med deltakelse en rekke på store festivaler, amerikaturne, Spellemannspris, opptreden på Jay Leno Show og semifinaleplass i Stjernekamp på NRK, bare for å nevne noe av det den sterke, rocka og allsidige artisten har levert.
– Jeg synes det er godt å få komme hit på festival i det beste området som finnes, og alle dere som bor her må komme til Nesna og oppleve Sjyen, sier hun om festivalen som arrangeres den 17. og 18. august med foreløpige navn som Hekla Stålstrenga, Mirada, Fieh og African Sunz.
– Det er ikke en festival av størrelse som dere har her, men kom og sjekk bygdepulsen. Den er fin, sier hun.

Om sin egen musikk på Rootsfestivalen svarer hun at det er en blanding.
– Ja, du kan nesten si noe nytt, noe gammelt, noe brukt, noe lånt og noe blått, ler hun og forklarer at den forrige plata hadde rolige toner, mer spirituals.
– Disse er nå laget for rockebandoppsetning, og det er en miks av country og gospel. Dritartig, sier hun, og går for lydsjekk.

Tekst og foto: Hege Sæthre Lind

Det låter bra fra scenen på Rootsfestivalen og om noen timer er det konsert.