Artisten kalt Lugon er mer kjent for oss som Bakeren eller Ole Carlsmose. Han har vært dirigent, musikkarrangør og fast røst i lokale kor siden 1984 – men plutselig flyttet han til Thailand og kan bli spilt på landets største radiostasjoner.

En matbit må til før flere runder i studio!

Hvorfor han forlot den lille kystbyen på Helgelandskysten til fordel for konstant varme og en annen livsstil forklarer han ved tøffe tak privat.
– Jeg elsker naturen nær Brønnøysund, så jeg kjenner et stort savn ved å være her, men såpass mye tøft skjedde i livet mitt fra 2019, blant annet helsemessig, at for et halvt år siden tok jeg beslutningen om å flytte til et sted nord for Bangkok; Nahkon Ratschisima. Det har blitt stor endring i livet, men jeg trives så godt at jeg har fått visum til å bli her i ett år til!

Fra kor, dirigentsyssel med mer til innspilling av låter.

Tiden er blitt brukt effektivt, for musikk han skrev i en oppbruddstid er nå blitt spilt inn i studio. Et musikkselskap kalt Distrokid sørger for å få musikken gjort kjent og distribuert.
Låten «Cold as stone» er min egen, men jammen har vi fått mye oppmerksomhet for en låt som er en cover fra en thai folk song. Den kommer på strømmekanaler nå, blant annet Youtube og Spotify. Vi gleder oss veldig, sier han med henvisning til den kvinnelige artisten Jidalee, som er en person Ole Carlsmose har kjær.
– Jeg har nylig hatt kontakt med Thailands største radiostasjon som ble overrasket over fint resultatet ble og de vil spille låta på i radio i stort sett hele Thailand. Det kan bli gøy, andre radiokanaler vil også spille en del av vårt materiale, så det ser jeg frem til. Det er fint at vi får tilbakemeldinger om at vår coverlåt er bedre enn originalen, men jeg innrømmer at det vil bli enda mer stas å få delt det egenproduserte som jeg jobber med i studio. Der er jeg et par ganger i uken og jobber med låter jeg håper å få gitt ut, sier han.

Artisten Lugon er stadig i studio – foto er manipulert.

Tiden i Thailand har Ole Carlsmose også brukt til å trene.
– Jeg har trent masse og har spilt bordtennis, så jeg har kommet meg veldig. Jeg blir raskere sliten enn før uansett, så det er fint å kunne jobbe i eget tempo, sier han og er raskt tilbake i det som er tema for denne lille praten; nemlig kjærligheten for musikk som han har hatt med seg siden han var liten dreng som vokste opp i Jylland i Danmark.
Hva som inspirerer ham kan nok lytting av egne låter gi et hint om, for det å oppleve sterke følelser og å gjøre noen feilsteg i livet gir tydeligvis grobunn for både tekster og fine låter.
–  Heidi Hjort-Degenkolv vært skribent på teksten til låten «Cold as stone» som jeg allerede har delt med media i Norge, og som jeg gjerne håper at NRK vil plukke opp, sier han.

Carlsmose legger til at han har tatt med seg noe fra Brønnøysund som er egnet for rekreasjon og tenking.
– Jeg får mye inspirasjon av å ligge i hengekøyen min og har den med til Thailand og men det er for varmt her til at det er behagelig å ligge ute, he, he. Vi får se om den havner tilbake i Brønnøysund en gang igjen, sier han.

Tekst: Hege Sæthre – hege@midtinorge.no – 958 07 534
Foto: Privat

Brønnøymannen Ole Carlsmose har tatt artistnavnet Lugon og har gitt ut låter i Thailand. Låten som så langt har fått mest oppmerksomhet i det radiovennlige landet, er en coverlåt som han har spilt inn med Jidapa Purasatammang.