11 C
Brønnøysund
fredag, mai 24, 2024

Ser frem til flammehav og underholdning

Det er ikke småtterier av et sankthansbål som tradisjonen tro rigges på Hestøya Sør.
– Vi i Hestøya sør velforening gjør dette til glede for alle som bor i Brønnøy, alle er velkommen til å båle og høre på musikk, sier Olav Ellingsen.

 

Vi går forbi nydelige blomster, plantet både av menneskehender og naturen. Vi går på sti mellom grønne trær, forbi benker, fotballbane og lekeplass. Plutselig er det mulig å se hvor nært vi er leia, havet og strender, for et stort skip – Havila – passerer på venstre side, mens et sanktansbål ruver til høyre for oss.
– Bålet blir mye større enn dette her. Det bruker å vises skikkelig i terrenget. Vi håper veldig på finvær, men gleder oss uansett, sier Ellingsen.

Det er tilrettelagte stier på Hestøya Sør i Brønnøysund.

Dugelig dugnadsånd

Han har bodd i området i 25 år, og kan fortelle at velforeningen har holdt koken i nærmere 40 år – uavbrutt.
– Ja, her tilrettelegger vi for at alle skal bruke. Stier er laget på dugnad, bål, benker og blomsterkasser fikses på dugnad, sier han.

Bading for tøffinger

Vi går på haugen som har utsikt til badeplasser og ser akter på skipet som skal mot sør.
– Badeplassene her nede har vært mye i bruk. Personlig hoppet jeg ofte uti da ungene var mindre, mest i sympati med ungene, for vannet er gjerne kaldt, men det er ikke strøm der, så fint å bade hvis du er tøff, ler han.
Han forteller hvorfor området er så viktig for velforeningen; det handler om fellesskap og det handler om å beholde det de har tatt vare på i mange år.
– Her var det først utfartssted fra Brønnøysund. Folk tok båt hit før det ble boligområde med friluftsplass like ved. Nå er det veldig viktig for oss å få beholde friområdet, for det er så viktig med tanke på rekreasjon og fremtiden her. Vi trenger dette for framtiden, for de som vokser opp her. Det er viktig for alle.

Flott område og badeplasser like ved.

Tilrettelagt

Det som er spesielt med området er at det ikke bare er barnevennlig og spesielt egnet for små, fine gåturer.
– Området har historisk viktige minner fra ulike tidsepoker.  Det er opparbeidet over en kilometer med stier som er grusbelagt. Tilsvarende er det tilrettelagt like mange meter med sti som ikke er grusbelagt, sier han og forklarer at området fra Melkvika og sørover til enden av Melkviktangen er veldig populært område for lufting av hund.
– En del av Hestøya sør friluftsområde er holdt utenfor den mer etablerte delen, slik at de som ønsker å sitte i utkanten av området vil kaller Trollskogen, kan nyte en mer tilbaketrukket tilværelse når solen går ned, sier han.

Får musikk og stemning

Olav Ellingsen gleder seg veldig til Sankthansaften, for det er ikke bare et svært bål og muligheter for grilling som skal glede beboere og andre i Brønnøy som besøker området dagen i juni.
– Gruben musikkorps starter opp Sankthans feiringen i Melkvika med å underholde for oss. Det blir kjempestas. Når BMK har korpsfestival bruker vi å få tildelt et korps.  Det er skikkelig artig at korps som er på festival kommer på besøk og deler sin musikkglede og glade stemning med oss. Det gir enda en grunn til å ta turen hit på sankthans. Alle er velkomne – og vi skal prøve å gi både de som bor her og korpset en fin opplevelse. Det er målet, sier Ellingsen.

Tekst og foto: Hege Sæthre – hege@midtinorge.no – 958 07 534

Olav Ellingsen lemper på nok ei grein og lover at mer kommer før sankthans. – Her skal det ruve, sier han.

Related Articles

- Annonse -spot_img

Siste