Setter alle kluter til i Folkeparken

0
5
Folkeparken. Kristian Angel Lyngøy, Julie Nielsen Tjøsvoll og Brandur Niclasen, Bak ser vi Næringssjef i Brønnøy, Johnny Hansen,

Ingen tvil om at alle seilene heises for maksimal hastighet i Folkeparken i Brønnøysund – for her skal den oppgraderte lekeplassen stå klar for innvielse med den 14 juli, med utdeling av is til barna!
Og… er det ikke næringssjefen vi ser i sving bak spakene?

Bak spakene – næringssjef Johnny Hansen.

Johnny Hansen, næringssjef i Brønnøy ler bekreftende når vi spør om det virkelig har seg sånn at både ordfører og næringssjef har steppet inn for å få ferdig grunnarbeid, lekeapparat og annen oppgradering av parken. Dette etter en raus donasjon fra et lokalt ektepar.
– Hilde og Brynjar Forbergskog ga den flotte gaven på en million kroner til Folkeparken ved den offisielle åpningen. Med innsats fra både egne ressurser og innleide krefter ender vi på rundt 1,2 millioner kroner før fratrekk for moms på investeringen som blir et skikkelig bra tilskudd til parken, forklarer næringssjefen.

Har gitt jernet!

I mer enn 25 varme grader hadde både ordfører og næringssjef holdt ut i timevis – førstnevnte ble observert med spade og sitt smittende smil – for her har lange dager med opp mot ti timers arbeid ikke bitt på humøret.
– Vi startet fredag – ti – tolv mann fra kommunen, unge sommerarbeidere og Ødegaard Anlegg, med å skru i hop og montere lekestativ. Da hadde sistnevnte entreprenør stått på med grunnarbeid og støping av fundament – de gjorde en fantastisk jobb. Vi har jobbet 10-12 timer dagen hele helga, og fortsetter i samme tempo for å bli ferdige til fredag, når ordføreren skal innvie nyvinningene i parken. Han har bestilt 250 is, så da er det bare for barn å ta seg en tur hit for å lek og søtsmak, sier næringssjefen.

Hansen slår av en prat med Einar Magne Nilsen Ansnes, som følger arbeidet med ivrig blikk.

Humor fra parknabo

Han slår av en liten prat med Einar Magne Nilsen Ansnes som bor i nabolaget, og som hver dag har kommet med en morsomhet om det nye sjørøverskipet som er kommet opp i Folkeparken.
– Ja, jeg har lurt på om skipet ikke snart er «ferdigtrutna» og kan settes i drift, ler den forbipasserende, som får lun kommentar fra Johnny Hansen:
– Det er godt at du følger med på arbeidet vårt, sier han, småprater litt om det deilige, varme været og går tilbake til arbeidet.

– Her skal vi jammen bli lange i armene før vi har fått på plass alle de 4000 mattene, sier Johnny Hansen.

Står på i lag

Og på tur til andre delen av parken rekker Hansen å gi ros til de tre unge menneskene som står på for fullt.
– Jeg har med meg tre selvgående folk som følger instruksjonene på stativene til punkt og prikke, og står på med siste del av arbeidet: Vi fikk besøk av en semitrailer fra Litauen, som leverte 4000 matter som blir fallunderlag her. Vi blir jammen lange i armene før vi har fått på plass dem, kommenterer han og får et spørsmål på tampen av praten han rekker å ta seg tid til før maskinen brummer igjen.

En gave fra et ektepar fra Brønnøysund har materialisert seg i fargesterke og friske lekeapparat for barn og nå gjøres innspurten.

Skaper et miljø

– Hvordan i all verden har det seg at en næringssjef bidrar inn i sånt arbeid?
– Planen var at kommunen skulle utføre grunnarbeidet i vinter – men ressursmangel ga utsettelse. Men så ville vi så gjerne få ferdig dette – så jeg som har kjørt maskiner siden jeg var guttungen, hentet hjullasteren og annet vi ville få behov for, så satte vi i gang. Og dette hører i aller høyeste grad til arbeidsområdet til en næringssjef: Å skape flotte møteplasser for lokalbefolkning, for nytilflyttede, for gjester og turister er næringstiltak. Vi ser at det er folk her – på tvers av kulturer – hele dagen, fra tidlig morgen til sent på kvelden. Vi ser at det skaper trivsel – og det er målet. Vi vil jo at folk skal bo her!

Tekst og foto: Hege Sæthre – hege@midtinorge.no – 958 07 534

Næringssjef i Brønnøy, Johnny Hansen gir ros til alle de som står på i sommervarmen for å få ferdig oppgraderingen av Folkeparken. Bak ser vi Kristian Angel Lyngøy, Julie Nielsen Tjøsvoll og Brandur Niclasen.