Vi går ut av bilen på Berg med kurs for Klakkskjæret Pub & Restaurant.
– Nydelige omgivelser, kommenterer fotografen Raymond Hagen.

Berg i Sømna kommune er et naturskjønt tettsted med to steder det er mulig å få kjøpt seg et måltid. Vi tusler inn på det eneste stedet med restaurantmeny og får et bord med en utsikt som bør oppleves.
– Siden dette et spisested med pizza og kebab vil jeg gjerne teste sist nevnte. Det er blitt hverdagskost i Norge, sier jeg, og ser at det er godt utvalg også av andre retter på menyen, noe fotograf Hagen, som er på første oppdrag for midtinorge.no, merker seg.
– Her er noe spennende. En skalldyrrett. Jeg tar den, sier han.

Vi kikker oss rundt på vegger prydet med store fotografier, en miks av utenlandske perler og Torghatten. Og rekker ikke stort mer enn å diskutere beliggenhet og det lokale næringslivet før maten står på bordet.
– Det må jeg si. Visuelt meget imponerende, sier fotografen, som kikker ned på et fat med svært mye mat på. Her er en grønnsaksmiks av erter, gulrøtter og brokkoli, det er reker, scampi, blåskjell og en halv hummer. Det følger med en egen skål med ovnsstekte poteter i båter.
– Sausen er omnipotent, sier han og forklarer at her er det mange smaker i ett.
– Kanskje litt for mange, sier han.

Jeg tar en smak på kebabretten, som består av agurk, løk, tomat, mais og salat, en lys dressing jeg tror jeg har smakt før på andre spisesteder og godt stekte biffbiter lagt på noen biter kebabbrød.
– Dette var en ny variant. Jeg trodde hele poenget med kebab vabrødet det skulle være kjøtt inni, men dette fungerer da godt det også, sier jeg, og tygger på frisk tomat og agurk.

Fotografen har smakt seg gjennom blåskjell, som han likte godt, reker og scampi, som han syntes var helt fine. Han har fått utdelt verktøy til å knekke skallet på hummeren, og setter i gang. Knekker og smaker.
– Oi, dette var litt hardt å tygge. Hm, kloa var litt kald. Jeg lurer på om denne er tatt opp for brått fra fryseren sier han, men gir matretten allikevel godt skussmål.
– Det var et imponerende syn, det var svært mye mat for pengene og det aller meste smakte godt, poteten var godt krydret. Min påstand er at retten ville ha vært bedre uten hummeren. Kanskje en liten bit fersk torsk ville ha gjort seg i stedet, undrer han.

Vi er skjønt enige om at spisestedet er verdt turen fra Brønnøysund, som er tre mil unna.
– Det var et godt måltid langt ut over forventningen jeg hadde da jeg bestilte. God verdi for pengene, mener fotografen.

Tekst og foto: Raymond Andrè Hagen og Hege Sæthre Lind