Mange små sperret øynene opp da de kom innom kystbyen Brønnøysunds kjøpesenter på regntung lørdag i september, for gangareal var gjort om til lekeplass med skattejakt. (Barnas Turlag vant gavesjekk på 5 000 kroner)

Her sto det tidvis mange små i kø for å ri på en rodeookse av det ufarlige slaget, for den var laget i plast.
– Ja, jeg vil opp, sa lille Anne Annie Grudehaug fra Sømna, og holdt seg godt fast.  To tålmodige unge karer sørget for at oksen vippet fra side til side, og etter litt måtte alle de små krabbe ned og gi plass til neste.
– Det er ikke lurt å ta backflip. Det gjorde jeg i sta, sa en liten kar, og ventet ivrig på neste rodeotur.

Ei som ventet tålmodig mellom sine oppdrag var Minèah Marie Aune, som hjalp sin mamma Rakel Aune med skattejakten. Hun delte ut premier og pratet med andre små pirater på leting.
– Det er skattekister på mange steder her på senteret, du skal finne svar på spørsmål og du skal komme hit og få premie, forklarte hun, og viftet med sjørøverflagg.
Like bortenfor var det andre lekeposter som også ble flittig brukt, og det var mye jubel fra små besøkende.

Og det var mange som tok turen innom. Helgegjester smilte bredt ved et lite «byggeklosseland» der mange laget høye vegger de raskt rev ned igjen.
– Vi er fra Steinkjer og besøker oldemor som bor i distriktet. Det er tydelig kjempestas å få leke litt, sa Marion Kyrresdatter om sønnen Casper Gundersen, som vi traff ved de ulike lekepostene.
– Vi håper at kjøpesenteret skal være et sted folk kan kose seg, en møteplass med fine opplevelser, sier markedskoordinator Malin Tinjaca i AMFI Havnesenteret.

Tekst og foto: Hege Sæthre Lind

Minèah Marie Aune hjalp sin mamma Rakel Aune med skattejakten. Hun hadde god dreis på sjørøverflaggvifting og delte ut premier.