Snart i sommermodus

0
416
Tester ut: Fra 1. juni leier vi ut stoltrekk, glass og bestikk og tallerkener til 150 personer. Jeg tror vi er de eneste i distriktet som har denne typen utleie, sier daglig leder Aina Solbakken.

Hildurs Urterarium i Brønnøy er lokalt kjent for urtehagen sin, der lokale og langveisfarende gjester gjerne nyter pizza fra steinovn.
– Det er fortsatt noen som blir overrasket over at vi har konferanselokaler. Disse lokalene blir ikke rigget om til sommermodus før den 15. juni, sier daglig leder Aina Solbakken.

Hun går inn i konferanselokalene, der gruppeleder Anita Hartviksen ved Brønnøysundregistrene leder an fagsamling.
– Det fungerte godt her, men det er kanskje litt trangt med sitteplasser mot til lerretet? spør hun.
– Vi trekker stoler og bord bakover! Dere er på nett? spør Solbakken, som får positivt svar.
– Jeg er så glad for at vi har fått fiber sånn at vi har skikkelig nettdekning. Det var utfordring tidligere, men nå kan vi ta imot opp mot 80 deltakere som alle er på nett, sier Solbakken.

Med mer enn 30 personer på lønningslisten i løpet av året er Hildurs Urterarium en større lokal aktør.
– Vi har store sesonger; julebord og sommer, og vi kaller våre tilkallingsmedarbeidere for hverdagsenglene våre, for de er som en del av storfamilien, og bidrar til at vi kan holde åpent her i store og små sesonger. I faste stillinger er det ikke mer enn 3.5 personer etter 1. januar i år, men vi jobber hele tiden for å få jevnt besøk her, sier Solbakken.

Kjøkkenet er åpent hele året, med kokker og lærlinger på plass som stadig tar seg av cateringbestillinger.
– Om vinteren setter vi minsteantall på åtte personer i restauranten, om sommeren to personer, men så er det sånn at vi fyller opp når vi først har åpnet kjøkkenet. Det betyr at folk gjerne må kontakte oss og høre om vi har arrangementer. Vi har alt fra små barnedåper, konfirmasjoner, bursdagsfeiringer, jubileer og faktisk utegrillinger med alt fra 15 til 300 personer, sier hun.

Solbakken merker at bransjen har endret seg de senere årene.
– Aktørene er flinkere til å spille på hverandre. De er mer åpne og deler utfordringer og gleder. Ønsket om at andre skal lykkes er blitt så mye større, og det er godt at dette er i endring, sier hun og er glad for at Brønnøy kommune er kommet mer på banen.
– De skal selvsagt ikke drive med turisme eller næring innen restaurantbransjen, men kommunen er vertskap for veldig mange turister hvert år. Det er viktig at de som er gjester her, og de som har bedrifter her føler seg godt i varetatt, sier hun.

Hvorfor hun jobber med dette på femtende året forklarer hun blant annet ved alle de flotte gjestene.
– I mange yrker kreves det energi for å stå på, her får man energi ved gleden gjestene vi. Vi prøver å imøtekomme våre gjester som har ønsker om ulike typer arrangement, og har vi kjørt mafiakvelder, sjømathelger, lutefiskgilder og tapasaften. Det var spesielt artig med mafiakveld, der våre folk også kledd for å hedre de fantastiske mafiafilmene og italiensk matkultur. Vi trenger å ha litt skråblikk og humor i hverdagen, sier hun.

Tekst: Hege Sæthre Lind
Foto: Hege Sæthre Lind og Coldfeet Media ved Olav Søla og Lars Reidar Persson


Tester ut: Fra 1. juni leier vi ut stoltrekk, glass og bestikk og tallerkener til 150 personer. Jeg tror vi er de eneste i distriktet som har denne typen utleie, sier daglig leder Aina Solbakken.