– Det er jo så mange turister. Tror dere vi får plass på Verdensarvkafeen?
Det fikk vi. Heldigvis!

Praktfull utsikt til kaffen i Verdensarvkafeen.

Et bord er ledig i midten av kafeen som ligger praktfullt plassert mot havet på verdensarvøya Vega. Vi har tuslet rundt og blant annet sett på fotografi som bærer preg av godt håndverk, kreativitet og kjærlighet for stedet, så nå er det tid for en god kopp kaffe. Og kan det være noe godt å tygge på?

Fotografier som ved både håndverk og innhold binder ny og gammel tid sammen er å se utenfor verdensarvsenteret på Vega.

Så mange har passert oss på tur inn, at vi tror det kanskje er fullt ved alle bord. Det er det altså nesten, men vi finner oss et bord og tusler bort til en innholdsrik og variert disk med mat. Vi står i en kø som forbausende raskt løser seg opp. Cappuccino og andre kaffemikser lages raskt i kafeen hotellsjef Vilde Aga Strixrud i Vega Havhotell drifter.

Mat som fristet – med rette.

Vi merker oss den gode stemningen, følelsen av Vega-sjela og noe nytt, fint noe. Hurtigarbeidende personell sørger for at vi raskt får det vi bestiller; foccacia med reker og en ostekake med sitron.
– Nå skulle vi hatt med kokken vår, og fått noen gode kommentarer. For meg smaker dette hjemmelaget og godt, sier jeg, og fortsetter praten med feriegjester som så gjerne vil oppleve alt i Vega.

Det var mange ulike kaker å velge mellom. Her en syrlig ostekakevariant.

På døra henger en plakat om quizkvelder.  Et lokalt par kommenterer den gode koppen kaffe de har drukket og de diskuterer om det blir arrangementer de kan få med seg fremover på Vega i sommer. For de er hjemme ennå en stund til.
Vi gir fra oss plassen til en flokk gjester fra Vestlandet.
– Jeg vil ha sjokoladekake, sier den minste.

Tekst og foto: Hege Celine Sæthre – hege@midtinorge.no – 958 07 534

Jobbet raskt: Her et glimt av litt av det i disken.