14 C
Brønnøysund
lørdag, august 13, 2022
spot_img
HjemKulturStøttekonsert for ofrene i Ukraina

Støttekonsert for ofrene i Ukraina

-

Rootsfestivalen arrangerer tirsdag 22. mars en støttekonsert for menneskene som er ofre for de grusomme hendelsene i Ukraina.
– Dette gjør vi i festivalnettverket på Helgeland, i samarbeid med Røde Kors og en rekke lokale artister, sier Rootsfestivalleder Morten Horn.

Han stiller selv opp for det han beskriver som overskyggende.
– Vi alle i festivalnettverket var alle kommet godt i gang med å planlegge sommerens festivaler på Helgeland. Vi jobbet for fullt med å skaffe frivillige til årets Rootsfestival da Ukraina ble rammet på denne måten. Det som skjer der er en mye, mye større sak og vi kjente stort behov for å hjelpe, sier Horn,

Horn stiller selv opp til støtte for ofrene i den nå 20 dager lange pågående bombingen av et demokratisk land i Europa. Han stiller opp sammen med Ronny Bertelsen, og de begge er del av bandet Publiners.
– Vi har med oss Sønner av Norge, som består av Bjørn Arve Øksnes, Are Bendiksen og Tore Antonsen. Songs for a warsailers daughter, DoiDoi og Alvilde Tilrem stiller også til noe vi håper kan bidra til de mange som trenger denne hjelpen, sier Horn.

Festivalnettverk Helgeland består av Helgelands åtte største festivaler.
– Vi som arrangerer støttekonserter nå i mars holder til i Sandnessjøen, Mo i Rana, Mosjøen og Træna og Brønnøysund.   Et samlet kulturliv vil opptre for fred og for humanitær bistand. Vi inviterer hele Helgeland til å bli med og vise sin støtte til Ukraina, sier Horn.

Den samlede spleisen går til Røde Kors som er en av få organisasjoner som får komme inn i Ukraina med akutt helsehjelp og bistand med mat, vann, varme og beskyttelse.
– Polen Røde Kors tar nå imot mennesker som har flyktet fra Ukraina, og gir dem et sted å sove, medisinsk hjelp og psykososial førstehjelp. Dette er et svært viktig arbeid vi ønsker å hjelpe, sier Horn.

Tekst og foto: Hege Celine Sæthre – hege@midtinorge.no – 958 07 534