Den gamle taxibua har lenge stått tom og stille bak Kystferie på Hestøya i Brønnøysund. Nå er den flyttet til bilcrossbanen på Vedal hvor den blir kafeteria for publikum.
Vi filmet transporten!

Å flytte hus er ikke hverdagskost.
– Men når vi i Norsk Motor Klubb (NMK) Brønnøy har gode hjelpere og entreprenører som stiller med utstyr, går en slik flyttejobb på en lørdag formiddag, sier Ken Børre Karijord.

Han opplyser at de lenge har hatt planer om å få kaffesalg – med mer- under tak.
– Så vi var snare da vi så at Vidar Kristoffersen ga bort dette passende bygget. Det er ikke hver dag man får et slikt tilbud, sier Karijord.
Men det er heller ikke bare å takke ja til et helt hus.
– En del av gaven var nemlig at huset måtte også flyttes. Vi i NMK Brønnøy har rundt 50 medlemmer og driver med tilrettelegging for bilcross og å holde banen på Vedal vedlike slik at den beholder godkjenningen. Så en flyttejobb i et slikt format er litt utenfor kjernevirksomheten vår, forklarer han.

Norsk Motor Klubb (NMK) Brønnøy hadde gode hjelpere lørdag 9. mai 2020. – Flyttejobben gikk unna på en formiddag, , sier en svært glad Ken Børre Karijord.

Heldigvis skulle motorklubben få hjelp. 
– Med velvillighet og positivitet i næringslivet og fra entreprenør fikk vi til nedrigging, flytting og oppsett på Vedal. Noen dager med planlegging har det vært. Alt fra å sage huset i tre deler, med diverse avstiving for at det skal tåle transporten, til å sjekke kjøreruten for eventuelle hindringer, sier Karijord.
Store kjøretøy fra Entreprenørene OK Entreprenør, Bendiksen Entreprenør, SPB og Ødegaard Anlegg var å skue i flyttesjauen.
– Vi hadde neppe klart det uten den gode hjelpen.  Så håper vi også at byggesøknaden til Brønnøy kommune blir positiv. Vi jobber med dette nå, sier han.

Og nå venter mer arbeid i den tidligere taxibua, som en gang var et kjent syn midt i sentrum av Brønnøysund.
– Planen vår er nå å få huset tett. Vi skal få lagt inn strøm, få fikset vann og avløp. Målet vår er at kafeen kan åpne på første løp som går 8.-9. august 2020. Da satser vi på at kaffe- og vaffelsalget går unna!

Tekst, foto og dronefilming: Stig Arve Høyvik – stig@midtinorge.no – 909 24 415

Solid utstyr for sikker transport: Fra venstre Rune Jørgensen, Ken Willy Kristoffersen, Ken Børre Karijord og Fredrik Ørmøy. Ken Bakken var også med på flyttesjauen.