9,3 mil utenfor Brønnøysund, nær E6-krysset skjedde det ei bilulykke 3. juli i år.
– Jeg havnet på sykehus og de to kattene mine som var i bur i bilen kom seg ved et uhell ut. Da skulle jeg få god hjelp fra uventet hold, sier Karen Marie Pettersen om innsatsen til blant andre Geir Brækkan og Monicka Kjørsvik.

På kjøretur fra Brønnøysund med kattene Simba og Pippi i bur forulykket Pettersen, fikk brudd i ryggen og ble fraktet med helikopter til sykehus på Mo i Rana.
– Hjelpemannskapet måtte ta seg av de to kattene mine og satte buret på veien. De to kattene klarte å komme seg ut og ble borte i skogen. Jeg visste ikke før dagen etter at de var borte og fikk hjelp til å etterlyse de to via Facebook.
– Jeg ble engasjert da jeg så etterlysningen og at Karen Marie ikke kunne lete selv. Jeg kjører stadig mellom Brønnøy og Mosjøen grunnet jobb og deltok i letingen som så mange var med på, sier Geir Brækkan på foto sammen med sin egen katt, Tussi.

Ei av de andre som engasjerte seg er Pettersens venninne Monicka Kjørsvik, som etter jobb tok kjøreturen til Grane kommune ved ulykkesstedet.
– Jeg er glad i dyr og kjente kattene til Karen Marie, så jeg dro til stedet og lette. Du kan tro det var både lokking og sang, samt lyder fra mobilen for å prøve å få kattene frem, jeg gikk der og håpet at ingen turgjengere skulle høre meg, sier Kjørsvik med smil og legger til at de var mange som gikk og gikk for å prøve å finne kattene. (Monicka Kjørsvik på foto under)

Brækkan leide to fangstbur hos Mattilsynet og satte disse ut ved ulykkesstedet, for å prøve å få tak i de bortkomne.
– Dette var etter at Karen Maries datter Dina hadde hørt katt mjaue, og hun klarte å krysspeile hvor mjauingen kom fra. Den ene katten ble lokalisert i en hule ved veien. Da vi fikk sett denne katten på rømmen inn i øynene var det ikke mulig å gi opp, selv om det skulle ta tre uker før luka var nede og hun var inne i buret slik at vi kunne hente henne hjem, forklarer Brækkan.
Han sørget daglig sammen med Toril Lamo, Sølvi Aasen og Snorre Sandvik for at det var fersk mat i burene.
– Mange, mange flere har bidratt, men jeg må få gi særlig takk til Brækkan, som organiserte turer der flere fikk sitte på og var med og lette. Det har vært en helt utrolig innsats der folk har vist at de bryr seg, jeg er utrolig takknemlig sier Karen Marie Pettersen, som også bidro i letingen da hun ble utskrevet fra sykehuset, men måtte gi seg etter to døgn da smertene ble for store.

Det var den 20. juli Brækkan lykkes i å få tak i Simba (foto) og tok kontakt med matmor Pettersen.
– Jeg kontaktet henne via Messenger og sa at jeg sitter her i fjellet, men har selskap. Da jeg snudde kameraet mot katten og fikk høre Karen Maries reaksjon var det verdt alle turene, sier han, for det var en jublende glad katteier som snart skulle få pus hjem.
– Simba har slått seg til ro og er godt fornøyd med å være tilbake i lag med meg. Pippi er fortsatt på rømmen og flere leter fortsatt, sier Pettersen, noe Brækkan bekrefter.
– Vi leter ennå, og jeg har kjentfolk som tar seg turer og kikker etter Pippi, sier han.
– Denne helga skal faktisk ei venninne av meg stille med fisk for å prøve å lokke katten frem, sier matmor, som har håp om at også den andre katten vil bli funnet.

Som takk for at Brækkan og Kjørsvik har kjørt så mange mil, og bidratt så mye i leting og organisering, har fått en spesiell oppmerksomhet og flere har fått blomster.
– Alle skulle ha fått blomster, men siden det ikke lar seg gjøre sender jeg en varm takk for snille mennesker, sier hun og deler foto av Pippi som skal være en tøff katt.
– Hun har vært på langturer før, og kan være der ute på tur hjem. Hvis noen ser henne, vær så snill og ta kontakt, sier Pettersen. (På foto over er Simba og matmor på tur hjem til Oslo i fly. Pus fikk vindusplass) 

Tekst: Hege Celine Sæthre
Foto: Av Geir Brækkan og Monicka Kjørsvik; Hege Celine Sæthre 
resten lånt privat av Karen Marie Pettersen

Godt å ha Simba hjemme. – Her er min sønn Leonard Ebbesen sammen med Simba. Han er veldig glad for at hun er berget hjem, sier Karen Marie Pettersen.