Slått, rømmegrøt, steinovnsbaking, lokalt brygget øl, men også fiskefestival, politisk debatt, kunstutstilling og friidrettsstevne er mulig å oppleve under sommardagan i Sømna; en samling av aktiviteter som foregår frem til lørdag 27. juli.

Matilde Vang på Sømna Bygdetun har allerede hatt mange sommergjester på besøk, flest tyskere og svensker, men hun kan nok forvente seg noen ekstra lokale gjester når sommardagan arrangeres denne uken.
– Ja, vi håper det kommer bra besøk når vi skal ha slåttedager her onsdag og torsdag og pizzabaking i steinovn her fredag, sier hun om dager det årlig selges mange fat med rømmegrøt, og der mange tusler rundt på Vik i Sømna og kikker på det lokale husflidslagets åpne butikk eller Sømnapalettens utstilling i huset som kalles Gamle doktorgården.

En liten kikk inn på Nordgården bryggeripub og restaurant viser at det er lykkelig kul på veggene.
– Det er veldig gøy at det er så mye folk her og nå kjører vi buffet helt frem til søndag, etter den tid legger vi ut på Facebook når det er åpent, sier Trond og Bård Bjarghov.

Aktivitetene på programmet var i gang søndag. 
– Det var kjekt å gå turmarsj på Sund, men jeg gleder meg mest til å dra innom Framheim der det blir bodsalg uti uka, sier en dame, som forsyner seg pent av buffeten og finner seg en plass i det som er et pent ombygget driftshus på gården.

Tekst og foto: Hege Celine Sæthre