Tomas Sund, som er daglig leder i SBS Teknikk AS i Brønnøysund er en av de mange i og knyttet til fiskeri- og havbruksnæringen som er i Trondheim på den årlige Aqua Nor messen.
– Her er stemningen god, sier han.

For 40. gang er næringen samlet for å få med seg det som er nytt i bransjen, og i så måte bidrar Sund, for det er første gang SBS Teknikk stiller med egen stand.
– Vi driver med en rekke typer tjenester og installasjoner rettet mot havbruk og maritim næring. På stand viser vi egne produkter, blant annet våre kameraløsninger tilpasset bruk over og under land og strømfordelingsløsninger til oppdrettsløsninger. Vi har fått mye interesse for vårt strømskap tilpasset vær og vind i nord, forklarer Sund.
Messen, som har rundt 20 000 besøkende, får stor oppmerksomhet, og han synes det er stas at både stortingspolitikere og næringsdrivende tar turen innom for å heie på lokale aktører.

– Det er travle dager og høy aktivitet. Flere bedrifter fra Brønnøysund er tilstede, som Truck Tek og Akvapartner AS. Vi ser at alle får mange besøkende, og det er nettopp det vi ønsker. Å være synlige for næringen, sier Sund (På foto under).

På messen opplever folk det siste i akvakulturnæringen, det siste innen oppdrettsteknologi, og det er rundt 700 utstillere inne på Trondheim Spektrum og ute på Skansen. I løpet av uka messen foregår, fra 19. – 23. august er det en rekke foredrag, blant annet ved Mattilsynet som gir næringen tips, til Sintef som gir status for arbeidsmiljø i havbruksnæringen (torsdag), hvordan slaktebåten Norwegian Gannet fungerer (torsdag) og studentdag på fredag, for å prøve å informere fremtidens aktører i bransjen.
– Opplegget her er svært profesjonelt, og vi får mye kunnskap om det som skjer ved å være her, tilføyer Sund.

Tekst: Hege Celine Sæthre / Yilmaz Dag
Foto: Tomas Ragnvald Sund