Nå braker turistsesongen snart løs, og tusenvis skal se Torghatten, skjærgården vår, lokale fjelltopper og andre attraksjoner.
– Mange har bestilt leie av sykkel i år, og svært mange kommer fra Østlandet, sier Rebekka Bjørnli Paulsen på Visit Helgeland – Helgeland Reiseliv i Brønnøysund. 

Reiselivsaktøren finner du i Brønnøy, Sandnessjøen, Mosjøen og Mo i Rana, og vi treffer en relativt fersk medarbeider som tar i mot flokker av besøkende.
– Ennå er det flest her når Hurtigruten legger til kai. Da kommer enkelte rett hit og spør hva de kan oppleve, mens andre kommer innom etter å ha kikket seg rundt og forteller hvordan de opplever stedet, sier hun.

Vi er inne i huset som ligger på Schrødereiendommen i Brønnøysund, og her er det brosjyrer med gilde bilder, en liten kiosk som selger krydder og kaffe, og ikke minst et eget rom som gjør det fristende å besøke Trollfjell geopark.
– Mange vil se Torghatten og i vår har tydeligvis mange fra Østlandet planlagt tur hit. Vi har også hatt mange telefoner fra Tyskland og USA fra folk som har lyst til å komme hit, så vi får se hvem som tar turen innom i sommer, smiler Bjørnli Paulsen.

Hun legger til at det blir artig med storinnrykk og at mange ønsker å sykle for å oppleve distriktet.
– Det er god bestilling på sykler, folk spør hva de kan oppleve her og hvor de kan overnatte. Vi prøver å bistå så godt vi kan, og vi får stadig tilbakemeldinger om hva folk synes om området; og det er særlig naturen som får ros, sier hun.

I bygatene i Brønnøysund treffer vi på Renate og Reiner Kallich fra Berlin, som er på tur hit med Hurtigruten.
– Vi har funnet noe fint her; se Troll-te, sier Reiner Kallich, og viser frem lokalt mikset te med trolltema.
– Dette var en fin suvenir, så den valgte vi å kjøpe, sier han og legger til at dette området er vakkert.
– Alles schön, sehr schön, sier han og rusler videre med fruen.

Tekst og foto: Hege Celine Sæthre

Hit til Helgeland reiseliv i Brønnøysund kommer mange turister fremover, og forbipasserende hurtigruteturister kommenterte at det var fint med gjenbruk av gammel gård til moderne turistinformasjon.