Naturskjønne områder er å finne over alt i Velfjord i Brønnøy.
– Vi liker å ta turen her fra Trongsundbrua, men liker også Bergvika, sier Carina Pedersen og Hilda Nilsen-Pedersen.

Vårt distrikt er fylt med fantastiske turmuligheter, fine fjelltopper og muligheter for utfart med ski, kajakk og båt. Men av og til er det enkle det aller beste, og vi tar en bortovertur i terrenget ved Akselberg i Velfjord, lykkelig utrustet med kaffe, appelsin og tursjokolade.

Vi går på en vei langs produksjonsområdet til  Brønnøy Kalk, og blir så nysgjerrige på hva vi passerer at vi på første lille stopp tar en kikk på nett og finner ut at vi passerer bergverksdrift der kalkmarmor hentes ut, fraktes til Fræna og foredles til «flytende marmor» som blant annet brukes i papirindustrien.

Så går oppmerksomheten igjen til den vakre naturen, der blå, blå himmel speiles i klart vann og vi beveger oss fra området fra Trongsundet mot Bugen på vei som slynger seg mellom vegetasjonskledt område. Der møter vi Carina Pedersen fra Velfjord sammen med Hilda Nilsen-Pedersen fra Skillevika.
– Dette er et fint område å gå tur på, jeg er ofte her. Det er godt for sinn, sjel og kropp, sier Carina Pedersen.
– Det er godt med et pusterom der vi kan slå av en prat, sier Hilda Nilsen-Pedersen og nikker på spørsmål om de har løst noen verdensproblemer på tur.
– Vi har i alle fall diskutert verdensproblemene og har klare en del gode råd, ler de to, som turmessig også anbefaler Bergvika i Velfjord dersom du er klar for en kort naturopplevelse.
– Vi starter fra Homla, og det er en veldig fin tur, sier de.

Vi går videre og forlater veien for å gå litt i terrenget og finner etter hvert et sted å ta en rast på. Vi nyter stillheten og sjeldent fint vær, skreller en iskald appelsin som lesker og gir lyst til å gå mer.

Tekst og foto: Hege Sæthre Lind