14 C
Brønnøysund
lørdag, august 13, 2022
spot_img
HjemArtiklerUtvidet baren for å møte helgetrøkket

Utvidet baren for å møte helgetrøkket

-

Sommerformen: Midtinorge.no drar innom steder som har rustet seg for sommeren, med nye menyer og nye opplevelser. På Goma i Brønnøysund tok de den helt ut og malte ny bar i stolte farger.
– Hvilke drinker som trender? Kaffe fra ny kaffemaskin og disse, sier Andreà Besson.

Vi aner at den franske servitøren smiler bredt bak smittevernsutstyret, for øynene glitrer godt når vi spør om det er mye som skjer i sommeren. Hun er så vennlig å ta av seg masken under fotografering, for årets trenddrinker blir foreviget bak ny disk.
– Nå kom dere innom på et rolig tidspunkt. Sånn er det slettes ikke her i helgene, sier hun og setter fra seg det vi kjøper: En, ifølge tipser, populær passion mojito og en whisky sour.
– Den der har jeg prøvd, sier en kunde.
– Den smaker pasjonsfrukt og er noe jeg kommer tilbake til hele tiden. Den smaker sommer!
– Jo vi lager mange sånne i løpet av ei helg, bekrefter Besson.

Vante hender mikser drinker.

Vi lurer på hvorfor Besson jobber som servitør i lille Brønnøysund, når hun kommer fra innlandet i Frankrike. Faktisk et sted som produserer sirup til å ha i drinker og kaffe.
– Jeg måtte smile da jeg fant ei flaske laget i min hjemby, og ja, dette er et lite sted, men et veldig trivelig sted.  Jeg deltok på ryddeaksjon langs kysten i fjor «In the same boat» og falt for dette området. Ei venninne formidlet at de trengte folk her, så var det gjort, sier hun, og setter fra seg det vi har bestilt.

Skikkelig markering av pride. – Ja, vi malte like gjerne flagget på den nye bardisken, men den blir nok gul etter hvert, sier driver Kristin Maasø med smil.

Driver Kristin Maasø forklarer at den nye baren var en nødvendighet, for med stigende helgebesøk ble området for servitørene altfor lite.
– Vi stengte en mandag etter å ha bestilt et snekkerfirma. De jobbet for fullt og vi planla å male den større baren gul, men i anledning «Pride-måneden» slo vi like godt til med et skikkelig flagg. Det passet fint da vi i forrige uke kjørte arrangement både for barn og voksne i anledning den årlige markeringen, sier hun, og tror at baren blir malt gul ved anledning.
– Baren ble jo så kjekk at vi kanskje skulle latt den forbli sånn, undrer Maasø, som er glad for arbeid utført av snekkere og roser samboeren Thomas Andersen for hans bidrag innen ombyggingen av baren.
– Han planla, jobbet med, sto på til sent på kveld, så han har bidratt mye, det gjør stor forskjell for oss, sier hun.

Midtinorge.no tok en test av årets sommermeny og kom tilbake til denne moules-friten som smaker av hav og land på samme tid, og som definitivt gir sommervibber.

Hun har akkurat mottatt bestilling fra sommermenyen som inneholder blåskjellretten mange forbinder med årstiden; Moules- frites.
– Du merket at vi hadde egen vri ja? Vi skal teste ut litt forskjellig, men i denne var det chorizo, sier hun om pølsesorten vi gjerne kjenner fra tapas og pizza, og som i akkurat denne miksen av kremet tilbehør til den spisevennlige skjellsorten, passet godt inn.
– Vi har tatt sommerpause fra tapasen, men planlegger en del skalldyraftener her fredager. Vi jobber med forberedelser til det nå, sier hun.

Kjente forskjellen på kaffen; skikkelig utstyr må til bak en ny bardisk og ny kaffemaskin er naturlig valg på en kaffebar med mykje attåt.

Antallet gjester har økt såpass mye, at Goma vurderer å kjøre helgekvelder med 23-årsgrense, noe som blant annet gjør det enklere ved servering av drinker – alle er nemlig godt over 20.
– Vi tester ut litt forskjellig, og skal ha en del ulike arrangementer her i sommer, blant annet var første kveld her med DJ tydelig populært, så det gjør vi igjen, sier Maasø.

Tekst og foto: Hege Celine Sæthre – hege@midtinorge.no – 958 07 534

Definitivt i sommerform: Andreà Besson på Goma i Brønnøysund opplever at gjester er i sommerstemning og at det går mye i drinker i år. – Her er baren utvidet for å klare å møte det store helgebesøket, forklarer hun.