15 C
Brønnøysund
onsdag, juli 24, 2024

Varm velkomst på Vennesund

Lys i vinduene ønsker velkommen inn i brygga fra 1920, som tidvis har vært lukket for servering – men ikke nå!
– Så herlig å kunne se ut på havet og spise mat, selv en vanlig tirsdag ettermiddag, sier vår faste mat-tester Janne Lise Åsvang Karlsen.

Vennesund brygge i Sømna har tidvis ikke vært åpen for gjesterr, men nå lokker varme lys inn!

For ikke var vi klare over at det gikk an å få både norsk og asiatisk mat på den svære brygga på ferjeleiet i Sømna. Den hyggelige driveren av Ginas Kro Vennesund AS forteller oss at det har mange andre fått med seg; for i helgene kan det være så mange besøkende at de må åpne opp andre etasje. Da er det mange sitteplasser da!

Mer stille er det denne tirsdagen i mars og vi går innover i lokalet for å finne et bord ved vindu der vi kan kikke ut på typisk vær i mars. I det ene øyeblikket hagler det i det neste ser vi ferja komme sigende under lysere himmel.
Og vi får snart svar på hvor lenge det igjen har vært matservering i de mer enn 100 år gamle lokalene. I oktober 2021 åpnet dørene igjen; ikke til turistsesongen, men til en sesong der tydeligvis mange lokale folk har lyst på, ja hva finner vi i menyen?
– Hjemmelagete kjøttkaker. Jo det kan være bra. Hm, har de noe fersk fisk her? Nei, men jeg vil tro at vi finner mye ferskt tilberedt mat innen de asiatiske rettene, sier Åsvang Karlsen og tar et dypdykk i menyen.

– Hmmm, denne sausen var nydelig på, sier Janne Lise Åsvang Karlsen.

Hun vurderer å bestille kylling med nøtter og kikker også på biff med østerssaus. På andre siden av bordet vurderes kylling i kokos og karri saus, men her blir fritert scampi med ris og salat valgt.
– Jeg tar kylling med nøtter. Ser det er aspargesbønner og ingefær i. Det er gode greier, sier vår faste mat-tester og blir med til disken for å bestille. Der ser vi en bar med et godt utvalg og i bakgrunnen henger et maleri av mannen som satte opp brygga.
– Det er i det hele tatt et veldig stilig bygg. Jeg måtte ønske flere vindu ga utsikt, sier vår tester, som raskt får svar på den kommentaren: For her planlegges vinduer skiftet ut, slik at det går an å se ut på det naturskjønne området fra flere sider av bygget.

Kylling med nøtter og friske grønnsaker.

Maten kommer på bordet og ser fristende ut.
– Hm, lurer på om din saus med sesamolje kunne passe til kyllingen, undrer Åsvang Karlsen, som til daglig er kokk og vant til å prøve ut ulike kombinasjoner av mat.
– Jo, denne sausen som er søt og sterk, og som har et hint av lakris passet nydelig godt til kylling. Her er det godt med nøtter, men lite smak av ingefær. Oi, der fikk jeg en hel bit med ingefær. Det elsker jeg, men vet at enkelte andre vil ha den i revet eller mortet form, for da smaker sausen mer, sier hun og roser sin rett.
– Her er det friske, sprø grønnsaker, freshe farger og nøtter som gir ekstra tygg til kyllingen. Veldig god mat, sier hun.

Sprøtt, godt, helt riktig sterkt! Fritert scampi.

Det samme kan sies om scampien: Tynn, sprø lekker frityr, skikkelig varm ved servering, nykuttet løk og salat, sprøtt og deilig. Ris slik risen skal være og sausen var hot. Sånn sterk at det kiler behagelig på tunga!
– Tenk at det er åpent ukedager her. Hit skal jeg snarest tilbake med familie, sier Karlsen Åsvang og lener seg godt tilbake i stolen. Tipset fra en av våre lesere var at vi burde sjekke buffeten som kjøres her søndager, der kan du sågar innimellom  finne panert kveite på spyd eller glassnudler med scampi.

Mars i Sømna: Det hagler, regner og er opplys vær i løpet av en time. Sånn det skal være!

Janne Lise Åsvang Karlsen ser ut på lett regn og praten går om hva denne gamle brygga har vært brukt til; enkelte av oss minnes julebord i andre etasje. Andre har minner om alternativmesser, handel i ferjekø og søndagsmiddag.
– Et dugelig turområde her er Ingebrigtvarden på Sør Kvaløy, som du kan starte tur opp til noen hundre meter herfra. På en fin dag er de drøye 300 meterne opp en veldig fin tur med panoramautsikt i alle retninger! Da kan det være fint å stoppe her etterpå for en matbit!
– Velkommen tilbake skal dere være, hører vi idet vi passerer et lite utsalg som garantert er tilpasset campingen vegg i vegg.
– Godt måltid. Et rustikk og godt lokale, tilføyer Åsvang Karlsen.

Tekst og foto: Hege Celine Sæthre – hege@midtinorge.no – 958 07 534

Etter en fjelltur sommertid kan det være fint å ta en stopp på brygga på Vennesund.

Related Articles

- Annonse -spot_img

Siste