-7 C
Brønnøysund
søndag, november 28, 2021
Helgelandsguiden
Helgelandsguiden
Helgelandsguiden
Helgelandsguiden
HjemArtikler- Vi er nesten i mål

– Vi er nesten i mål

-

Foreningen som samler inn penger til minnesmerke over lege Knut Tilrem jubler etter en tøff vår for oss alle.
– Vi er nesten ved målet!
Coronautsatt, men snart ved innsamlingsslutt takket være flere gode folk, sier Ragnhild Aanvik, Tove Strand og Kristin Fjellsøy.

Lege, næringsdrivende og mottaker av kongens fortjenestemedalje i sølv; Knut Tilrem, vil få minnesmerke utenfor det nye distriktmedisinske senteret i Brønnøysund. Paradoksalt var det sykdommen corona som gjorde at innsamlingen til legen Tilrem ble forsinket, for målet var å ha trekning på vårt lotteri allerede til påske. Men som coronaen viser; de legene som står på for andre, uselvisk, er særdeles viktige i et samfunn. De setter spor og de inspirerer til å gjøre en innsats.

Aanvik, Strand og Fjellsøy sitter i komiteen sammen med Gunnar Aune og Ingunn Fagerland og er svært glade for støtten som er kommet.
– Brønnøy kommune har tildelt oss 25 000 kroner til formålet. Det er vi svært stolte over, for det at en kommune består av mennesker som ser hvor viktig innsats Knut Tilrem gjorde, gjør at vi er glade over å bo nettopp her, sier Strand.

Glade for å bo i Brønnøy var de også lørdag 13. juni, da de hadde aller første loddstand på det lokale kjøpesenteret.
– Vi måtte vente med loddsalg på grunn av coronaen, men nå er vi i gang med loddsalget igjen. Og denne lørdagen fikk vi støtte fra mange enkeltpersoner. En som mintes godt Tilrems gode hjelp ga 500 kroner, sier Strand.

Gunnar Aune og Tove Strand selger lodd for innsamlingsaksjonen.

Fordi de kun nesten er i mål, vil de fortsette innsamlingen til fellesferien er ferdig, i håp om at noen flere kan tenke seg til å støtte aksjonen.
– Vi fortsetter å selge lodd. Kanskje er det noen som ikke har rukket å støtte ennå? Kanskje kommer noen hjem som husker Tilrem godt, sier Aanvik.

Les mer i tidligere sak

Tekst og foto: Hege Celine Sæthre – hege@midtinorge.no – 958 07 534
Foto av Tilrem fra innsamlingsaksjonens nettside

Ragnhild Aanvik, Tove Strand og Kristin Fjellsøy er snart i mål med innsamlingsaksjonen for doktor Knut Tilrems minnesmerke.