Brønnøy kameraklubb skal ha stand på Vår i Brønnøy som arrangeres 27. og 28. april.
– Vi skal ha quiz og fotosprint. Vi håper mange har lyst til å delta, sier den fotoglade gjengen som treffes annen hver onsdag på Rådhuset.

Nå arrangeres det vårmesse i Storgata. Rundt 30 utstillere skal sørge for mulig folkeliv og opplevelser. Når det gjelder sistnevnte er kameraklubben fine representanter når det gjelder å dele; for stadig ser vi fine blinkskudd fra turer i distriktet; på Instagram eller Facebook.
– Vi er en gjeng fotointeresserte, som veksler mellom møter med uhøytidelig konkurranse og temakveld med teknisk fagprat. Innimellom møtes vi for fototur, og da kan det være alt fra grottefotografering til nordlysjakt, sier Olav Søla, som har vært medlem siden høsten 2009.

Du kan få høre mer om hva kameraklubben driver med på messa, for en god del av medlemmene blir å treffe på stand.
– Vi arrangerer quiz og fotosprint. Fotosprint er en spennende konkurranse der alle som har lyst til å delta får utdelt fire tema til fotografering og dette foregår på tid. Tema kan være alt fra hav til motorkjøretøy. Styret i fotoklubben tar i mot bildene og foretar en juryering, og vinner kåres i hvert tema, og får premie. Vi gleder oss til denne konkurransen, til å se mange kreative løsninger på oppgavene, sier Søla.

Kameraklubben oppfordrer folk til å komme og delta med det kameraet de har.
– Uansett om du har stort speilreflekskamera eller mobilkamera. Kom og bli med. Kravet er at bildene er digitale og at du gjør ditt beste, sier Søla.
Medlemmene i kameraklubben melder om artige møter som er sosiale og innholdsrike.
– Vi lærer en hel masse av hverandre og blir inspirerte, sier de.
På vårmessa deltar også Brønnøy caravanklubb, Lovundkokkene, Eik-senteret og Sentrum marina for å nevne noen. Se mer på arrangementets facebookside.

En som gleder seg minst like mye som medlemmene i kameraklubben er initiativtaker til vårmessa, daglig leder i Lokalmatbutikken, Johnny Lorentzen.
– Dette er den aller første vårmessa vi drar i gang, og jeg er nesten like spent som da jeg fikk barna mine; hvordan vil messa se ut? Vi vet i alle fall at det er mange utstillere fra ulike bransjer med, vi vet at det blir «mye mat» i gata, og vi vet at Kafeensemblet vil ha en timeskonsert lørdag, sier Lorentzen.
Han legger til at de gjerne skulle ha hatt med seg noen innen interiør og blomster.
– Men vi håper jo at vi får en ny sjanse til å få med flere senere. Vi gleder oss, sier han.

Brønnøy kameraklubb har stand på vårmessa: Fra venstre er Steinar Olsvik, Alf Ivar Oterholm, Wiggo Klausmark, Raymond Hagen, Tove Strand, Roger Stenbakk Olsen, Lars Reidar Persson, Harald Warholm, Leif Oddvar Olsen, Nomi Kristoffersen, Kjetil Groven, Sølvi Aasen, Olav Søla og Hermod-Sture Dreiås.