13 C
Brønnøysund
søndag, mai 22, 2022
spot_img
HjemNæringslivVi har gjort en vri – det blir spennende!

Vi har gjort en vri – det blir spennende!

-

Ikke bare nærmer Ramtindkonferansen den 19. mai seg med vårlige stormskritt, i Brønnøysundregistrenes lokaler blir det også en fagspennende samling i juni, i registrenes egen regi.
– Vi har med oss en europamester, en kjær barne-tv figur og vi tar sikte på å sende ut et overraskende signal fra «ramtindstyret» med årets pris, sier Inger-Gunn Sande.

Sande har siden første Ramtindkonferanse i 2008 vært energisk og samlende pådriver ved bedriften Nordnorsk Kommunikasjon AS. Hun er ikke mindre entusiastisk i år, før den næringsrettede samlingen som følger stikkordene samarbeid, satsing, suksess og store ideer.
– I fjor ble det helt korrekt etterlyst flere unge folk på programmet. Der har vi virkelig hatt kjempeflaks, nybakt norgesmester i kokkekunst, Espen Laumann kommer på Ramtindkonferansen. Han er tidligere europamester innen faget og vi er stolte av å kunne presentere han hos oss, sier Sande.

Her fra Ramtindkonferansen 2021 der Ketil Ingebrigtsen fra Brønnøysundregistrene og Inger-Gunn Sande åpnet samlingen.

Sande har også Henriette Ebbesen på programmet; en ung dame som har den for enkelte ukjente faglige tittelen junior media buyer.
– Det er så mye vi har gledet oss til på programmet i år; vi har ønsket oss skuespiller, manusforfatter og NRK-barne-tv aktør Finn Arve Sørbøe som konferansier og endelig, i år skal han lede konferansen! Publiners, som er mitt hjertebarn skal spille, vi har med oss styreleder i Freyr fra batterieventyret på Mo i Rana og vi har med oss spennende navn i den lokale suksesstimen, sier Sande.

Hun påpeker helt riktig at segmentet «Den lokale suksesstimen» er et spesielt innslag i konferansen, for dette finner du ikke i mange nettverks- og fagsamlinger.
– Det har alltid vært lett å fylle den med nettopp folk fra området her som har gjort det bra på sitt fagfelt. Jeg gleder meg alltid til å høre de lokale historiene, at de deler hvordan de har jobbet for å få det til! Vi trenger å styrke vår egen kunnskap om alt det bra vi har her, og i år får vi blant annet vite mer om OK Entreprenør, sier hun.

På det tettpakkede programmet, som inneholder lunsj i Brønnøysundregistrenes utsiktskantine og avslutter med tapas på Goma, er også blant annet bandet Stearinlystrioen, Gard Lehne Borch Michalsen fra Heia Nord-Norge og  presidenten i Norsk Cykleforbund som skal promotere Artic Race som besøker regionen i august.
– Fjorårets vinner av Ramtindprisen, Vidar Bendiksen, deler ut årets pris. Der har vi gjort en vri når det gjelder årets vinner og vi er spente på responsen, sier Sande som ennå har noen plasser igjen på konferansen som arrangeres blant andre av Torghatten, Brønnøysund Elektriske og Brønnøysundregistrene. Men det er altså ikke bare en konferanse i lokalene til Brønnøysundregistrene i løpet av en drøy måned:

Tøft design på årets logo for Registerkonferansen på Brønnøysundregistrene, som finner sted i juni.

Brønnøysundregistrene arrangerer også sin egen konferanse den 21. og 22. juni – nemlig Registerkonferansen. Den er i følge registrenes nettsider brreg.no både gratis og åpen for de som har interesse og nytte av å delta. Der blir det bærekraftig konferansetema og en prelansering innen et tema som også er ukjent for mange, se mer om dette i en nyhetssak som viser til programmet.

Solveig Lomsdal fra Brønnøysund er en av de som skal holde foredrag på Registerkonferansen under segmentet «Frivillighet – en bærebjelke i samfunnet. Hvilke støttepilarer kan det offentlige bidra med?». Foto er tatt for en tid siden i annen anledning.

Spennende er det at etaten som holder til midt i Brønnøysund har med seg lokale krefter ved brønnøykvinnen Solveig Lomsdal fra DNT, BIFF idrettsgruppe for funksjonshemmede og Hjernesvulstforeningen. Hun skal dele lokale frivillige organisasjoners erfaringer, for deler av konferansen er viet «Frivillighetens år 2022».
I Brønnøysundregistrenes nyhetsmelding om Registerkonferansen, skriver kommunikasjonsdirektør Kristine Aasen at andre spennende navn på programmet er «relasjonshøvding Marco Elsafadi, investor Silvija Seres og langvegsfarende Minna Rintala fra det finske patentstyret».
Det skal også bli tid til sosial samling med tur til Torghatten og middag på Hildurs, altså i tillegg til å lære veldig mye mer om hva Brønnøysundregistrene driver med i 2022.

Det er flere interessante konferanser i løpet av året vår region. Mange samler mer enn 100 deltakere, som er ute etter å lære noe nytt og som ser poenget i å nettverke for fremtidig samarbeid og kunnskap om andre. I juli bugner det av festivaler i distriktet, men allerede den 25. august blir årets Drivkraftkonferanse i Sandnessjøen arrangert. Da denne artikkelen ble skrevet var ikke programmet klart.

Les gjerne tidligere sak om Brønnøysundregistrene her. 

Tekst og foto: Lillemor Hestvik og Hege Celine Sæthre – post@midtinorge.no

Kommunikasjonsdirektør Kristine Aasen i Brønnøysundregistrene opplyser via nyhetssak på nettstedet brreg.no at Registerkonferansen den 21. og 22. juni i år har spennende foredragsholdere fra eksternt og internt hold.