Festivalsjef Per Martin Orvik i Rootsfestivalen har klart det aller meste til den store folkefesten i Brønnøysund 17. – 19- juli.
– Vi gleder oss, og vi har fortsatt behov for en del frivillige, så meld deg gjerne, sier han.

Årets Rootsfestival skilter med artister og band som Audrey Horne, Timbuktu & Damn UB40 featuring Ali, Sondre Justad, Halvdan Sivertsen, Highasakite, Donkeyboy, Fata morgana og Johndoe.
– Vi kan ikke love at de som kommer hit vil like alt, men vi kan love at alle vil finne noe de vil like. Det er et bredt program og vi er svært glade for å kunne tilby dette til våre faste festivalgjengere og de som tar turen til Brønnøysund for aller første gang, sier avtroppende festivalsjef Orvik.

– Vi kan ikke love at de som kommer hit vil like alt, men vi kan love at alle vil finne noe de vil like.

Som vanlig kjører Rootsfestivalen raus linje og har daglige gratiskonserter i telt som passer for hele familien. I år finner du blant andre King Vegas, Nordavind, Emilie Sofie og Drunken Sailors i teltet på dagtid.
– Det gir oss i Kulturcompagniet mye å se hvor mange som koser seg under festivalen, og for min egen del har dette vært drivkraften. Og særlig bra var det da vi flyttet fra Tørrfiskbrygga og fikk festivalen under åpen himmel med plass til så mange flere. Tilbakemeldingene har vært klare på at det var et godt grep, sier Orvik.

Han har vært med på Rootsfestivalen fra starten som nærmer seg to tiår, og kan nå se frem til en festival der det aller meste er tenkt på. Nytt av året er at Rootsfestivalen får Tilgjengelighetsmerket, som er en godkjenning som tildeles kulturarrangører som har god tilgjengelighet for mennesker med nedsatt funksjonsevne på sine arrangementer. I tillegg er det godt tilrettelagt både på festivalområdet og i byen for de som trenger noe å spise og drikke.
– Vi har med oss Hildurs Urterarium som før, det samme med Kred og Ban Tai. Nytt av året er at gutta på Svang er med. Vi gleder oss over å ha med folk som leverer kvalitet i alle ledd, sier Orvik.

 

Årlig er det er et stort apparat av frivillige som står på under Rootsfestivalen, og i år er det ikke noe unntak.
– Vi har fått svært mange med oss, men har alltid plass til flere. Meld deg gjerne som frivillig, er det ikke plass til deg i år, er det god mulig at du kan bidra neste år, sier Orvik, som understreker at de frivillige gjør at det er mulig å ha folkefest i Brønnøysund årlig.
– Og vi er svært glade for at Kulturcompagniet er en stiftelse, sånn at vi kan sluse pengene til det neste års arrangement og artister, sier Orvik.

Tekst og foto: Hege Celine Sæthre