Jørgen Kolsvik i Brønnøy Kalk AS ser stor grunn for å besøke Yrkesmessa i Brønnøysund fredag 24. januar.
– Her får vi vist hva vi holder på med for unge i Brønnøy, og vi trenger stadig folk, sier han.

Brønnøy Kalk er en så stor bedrift i Brønnøy, at de faktisk har ni lærlinger i sving i arbeidet med å hente ut råstoffet kalkstein/kalkspat i et solid steinbrudd et par mil utenfor Brønnøysund.
– I dag er det yrkesmesse for min del. Vi ønsker å vise oss frem, hva vi holder på med, og vi opplever at det er en del som er interesserte, sier Kolsvik.

Ikke alle vet at Brønnøy Kalk produserer råstoffet til svært mange magasiner som selges i Europa, og ikke alle er klare over hvor høyteknologisk bedriften er.
– Vi informerer om hva vi gjør og hva vi trenger av kompetanse her årlig. Det er en fin møteplass, sier Kolsvik.
En rekke andre representanter fra lokalt næringsliv var også til stede på yrkesmessen.
– Det er første gang vi er med og det føles vi er på rett sted å rekruttere nye medarbeidere, mener Tomas Sund (til v. på foto under) fra SBS Teknikk AS i Brønnøysund, som tilbyr en rekke tjenester til hav- og kystbasert akvakultur.

Rosemari Aune Strand i Helgeland Kraft AS hadde med en sykkel for å demonstrere hvor mye kraft som må til for å skape strøm.
– Mange av ungdommene blir overrasket over hvor mange arbeidsplasser vi har, sier Aune Strand om strømleverandøren som på hele Helgeland har rundt 250 ansatte.

En hel rekke andre aktører velger årlig å besøke yrkesmessen for å informere om yrkesvalg og å vise alle valgene unge har i årene fremover, som Brønnøysundregistrene, NTNU. Tannhelse Nordland og ambulansetjenesten-
– Etter serien 113 eksploderte interessen for ambulansefaget, og vi treffer masse blide ungdommer her, sier Monica Kaspersen, som er erfaren fagperson stasjonert i Brønnøysund.
Litt bortenfor sto det lokale turistkontoret.
– Vi får mange spørsmål fra unge om hva de kan gjøre hvis de tar reiselivslinje. Det kan vi fortelle om, sier Rebekka Paulsen (t.v på foto under), som traff unge sammen med Kristine Sæthre Lind.
– Hva vi jobber med mest om dagen? Nå begynner blant andre østlendingene og trønderne å ta kontakt for å planlegge ferien sin. Mange kommer tilbake til området vårt, sier Paulsen.

Og hva sier de unge som besøker Yrkesmessa, som årlig arrangeres på Brønnøysund videregående skole? De synes det er mye spennende å velge mellom i fremtiden. 

Tekst og foto: Rina Kristin Tangen Pedersen

Kari Fiske Tveråmo fra Brønnøysundregistrene i prat med en rekke unge fra Sør-Helgeland.