Det skinte i benkeplater, smarte infoskjermer og kjøkkenløsninger da Sigdal Brønnøysund åpnet dørene torsdag 13. februar.
– Det var stas at så mange kom innom, og vi ser frem til å vise flere blandingen av utstilling og teknologi vi har her, sier eier Svein Robert Olsen og butikksjef Lise Gullvik (på foto).

På Industribakken i Brønnøysund var det stor festivitas og stemning med alt fra god musikk til fyrverkeri og utlodding av kjøkken under åpningen (Gullvik annonserer vinner på foto under). I timene etterpå kunne Svein Robert Olsen i Snekker’n, som står bak nysatsingen, smile godt.
– Vi var ferdige med siste finish på kjøkkeninnredning her to timer før åpning og vi har stått på døgnet rundt, men dette gikk knirkefritt, at det går an, sa en lettet næringsaktør med fartstid.

For han har nær 20 års erfaring innen snekkerbransjen og nesten like langt kjennskap til Sigdal.
– Vi har montert størst andel kjøkken fra Sigdal i løpet av disse årene, og jeg er stolt av kompetansen vi har fått. Tilbakemeldingene fra våre kunder har vært så tydelig, at valget var ikke vanskelig for oss; Vi satser på en ren Sigdal-butikk, sier Olsen.
En liten kikk på Sigdal sine nettsider viser at kjøkkenprodusenten er 70 år i år. Det var Alf Rust fra Sigdal som fikk ideen til fabrikkbygde kjøkken. Sammen med kompisen Harald Biksrud grunnla han bedriften og skapte arbeidsplasser, innovasjon og prisvinnende produkt, noe de to har fått Kongens fortjenestemedalje for.

Men tilbake til den nye butikken i Brønnøysund, hvor ikke bare leverandører hadde inntatt lokalene, men også Torghatten Strandrestaurant, som delte ut smaksprøver på sine produkter (på foto over er Camilla Pettersen Hatten og Per Kåre Hatten).
– Det de står ved er en platetopp for komfyr med integrert ventilator. Det siste er langt fra nytt, men tydelig kommet for å bli, og her kan folk selv se hvordan det fungerer, sier Olsen.
Han viser rundt mellom kjøleskap, baderom, garderobe og benkeplater.
– Vi har ikke så mye brosjyrer her, for de mange nye skjermene vi har her vil kontinuerlig vise kampanjer. Det går an å se hele sortimentet på touchskjermen, sier han og taster frem fakta om løsninger.

Noe Olsen gleder seg mye til er å se hvordan kundene responderer på fargeprøvene som har fått plass i lokalene.
– Det blir spennende å se utviklingen, for vi lager innredningene i den fargekoden folk ønsker.

Vi har mye spennende tekniske duppeditter, som høytaler i sokkel i innredning. Og vi er veldig stolte av å ha fått på plass en kjøkkenlab. Det viser alle funksjonene vi kan tilby i et kjøkken, forklarer han.
– Jo dette så bra ut, sier potensiell kunde Åge Helgesen og gratulerer Svein Robert Olsen med åpning.
– Vi fikk ideen til denne satsingen sensommeren 2019, og det er godt å være i gang, tilføyer Olsen.

Tekst og foto: Hege Celine Sæthre

Åge Helgesen (t.v) gratulerer Svein Robert Olsen med åpning av Sigdal Brønnøysund.