Vi feirer Norges nasjonaldag igjen og holder fast på de tradisjonene vi kan i annerledesåret 2020. Flaggene skal vaie og det dekoreres til stor feiring av at vi har en grunnlov som sikrer demokrati og velferd for oss alle.
– For oss ser det ut som det er litt ekstra handel før 17. mai i år!

Det sier Ida Larsen,(på foto over) som er butikkmedarbeider på Nille på Amfi Havnesenter i Brønnøysund. Noe en distriktsansvarlig for varer bekrefter; at det er ekstra handel i byen som sammen med Bodø vil vises på NRK sine kanaler. Les gjerne mer om feiring i Brønnøysund i artikkel i NRK, der stedlig representant Ole Christian Olsen tydelig ser frem til blant annet båtkonvoi gjennom Brønnøysundet.

Pynter til grunnlovsdagen: Frid Wiik (t.v)og Synnøve Øverås Dalen fra Brønnøysund gjør som mange andre; handler inn litt pynt til 17. mai.

Men tilbake til pynt og dekorasjoner, for på det lokale kjøpesenteret møtte vi Frid Wiik og Synnøve Øverås Dalen, som begge var på jakt etter flagg.
– Det blir litt ekstra pynting i år og jeg har vært på jakt etter bordpynt. Se her, ja, sier Øverås Dalen.
– Vi pynter alltid til 17. mai med bjørkeløv og flagg, og så får vi besøk av de yngste i familien. Det blir hyggelig, sier Wiik.
– Hva som står på bordet? Hos oss blir det faktisk trøndersodd, smiler Øverås Dalen, og plukker med seg servietter til ære for nasjonaldagen.
– Hva som har vært mest populært i år? Vi fikk inn noen flaggpins som gikk med en gang. Ellers skal folk ha bordpynt. Vi ser mye av lys og pynt gå i år. Og vi gikk raskt tom for løper med flagg, tilføyer butikkmedarbeider Larsen.

Marius Jørgensen fyller opp hyllene og håper på finvær 17. mai.

Når det gjelder menyen på 17. mai, er det mange som velger sodd, som Øverås Dalen, men rømmegrøt, laks og tapas med spekemat er også populært.
– Selve storslageren i år, som årene før, er nok pølser,  sier butikkmedarbeider Marius Jørgensen på Mega i Brønnøysund.
Han tømmer eske på eske med pølsepakker som stables i hyllene.
– Om jeg ser frem til 17. mai? Jo, håper det blir fint vær da, sier han.

Midtinorge.no ønsker alle en fin feiring av 17. mai!

Tekst og foto: Hege Celine Sæthre – hege@midtinorge.no – 958 07 534