-6 C
Brønnøysund
lørdag, november 27, 2021
Helgelandsguiden
Helgelandsguiden
Helgelandsguiden
Helgelandsguiden
HjemArtikler- Vi skal kjøre på med spennende retter!

– Vi skal kjøre på med spennende retter!

-

Ny daglig leder på Verdensarvkafeen på Vega, Mathilde Bollerød, skal nå i hovedsesongen ha 10 ansatte i sving.
– Menyen skal gjenspeile at vi er på ei øy, vi skal ha noe hjemmelaget, mye lokale produkter og prøve å møte årets innrykk, sier hun.

For i fjor sto det lange køer ut dørene på Verdensarvkafeen, hvor det finnes en utsikt gjestene gjerne venter på å få oppleve.
– Vi tror det kan bli like travelt i år, så det blir spennende å se om vi klarer å møte etterspørselen. Vi har rigget oss med egen kokk, ungdommer til kjøkkenhjelp, servitører og oss i disken, så vi håper å få en fin sesong, sier den nyinnflyttede lederen.

For Mathilde Bollerød er fra Oslo og kjente på at koronarammet og stengt hovedstad ikke ga mye faglig utfordring eller mulighet for opplevelser.
– Samboeren min og jeg søkte jobb på Vega Havhotell, og da jeg fikk spørsmål om å være daglig leder på dette stedet som planlegges helårsåpent fremover, sa jeg ikke nei! Jeg har tidligere bred erfaring fra kafedrift i Oslo, også på ledelsessiden, så dette passet fint, sier hun og legger til at det var fint både for henne og samboeren å få jobbmulighet i øykommunen.
– Det er første gang vi er her og vi trives godt, det er en fantastisk fin plass, sier hun, og nikker på spørsmål om rufsevær og vind også på sommerstid.
– Ja, vi har fått noen hint, så vi passer på å glede oss over det fine været som har vært i mai, sier hun.

Turistene bestiller gjerne noe godt å drikke til kaker eller en rett fra havet.

Allerede begynner turistene å komme til Vega og de er gjerne på jakt etter å prøve lokal mat.
– Vi skal gjøre litt endringer i menyen i fra i fjor, men det skal være samme typen mat. VI skal kjøre på med havmat. Vi skal vise at vi er på Vega; bruke havet. Og vi har i stor grad lokale råvarer, noe vi tenker å fortsette med, sier hun.
Og i kakedisken står det en fin miks av hjemmebakt og en enklere utgave, dog av kvalitetstypen.
– Målet er å ha tre sorter hjemmelagete kaker i disken; ostekake, sjokoladekake og gulrotkake, men alt kommer an på trøkket her i sommer. Vi klarer ikke å bake opp hvis køene står ut døra.

Hvis kokken har tid blir det hjemmebakt og målet er flere sorter i disken.

Hvordan de besøkende opplever kafeen i hovedsesongen i sommer er Mathilde Bollerød spent på, men så langt ser hun at de setter pris på kaffe fra lokalt brenneri og at de gjerne kjøper noe godt til maten.
– Vi har vin- og ølservering, og ser at overraskende mange velger å kjøpe den typen drikkevarer til måltidet. Folk koser seg, og det er vi veldig glade for, sier hun.
Hvorvidt det vil bli ekstra opplevelser som quiz og fotball på storskjerm på kafeen i sommer er ikke kafedriveren helt sikker på.
– Vi planlegger ferdig sesongen i disse dager og ønsker å ha en sosialt, men hva det blir helt konkret jobber vi med nå. VI vet at vi skal ha visning av Champion Leaguefinalen i morgen, 29. mai, og det gleder vi oss til, sier hun.

Nå er det snart høysesong på Vega igjen, og da fylles alle bordene opp på kafeen.

Verdensarvøya øker stadig antallet besøkende om sommeren, og her blir unge og studerende tilbudt jobber.
– Vi skal ha flere i sving, og det er veldig bra, for vi skal i lag sørge for at som kommer innom her forlater øya fornøyde med opplevelsen og med oss!

Tekst og foto: Hege Celine Sæthre – hege@midtinorge.no – 958 07 534

Fra venstre, Mathilde Bollerød og Johanne Marie Johansen ser frem til årets sesong på Verdensarvkafeen på Vega. – Vi tror det kan bli full fart, og det gleder vi oss til, sier de to.