13 C
Brønnøysund
torsdag, juli 25, 2024

Vi tar en spesial vi!

Sånn innimellom tar midtinorge.no en liten mattest, og nå var det på tide å finne ut om lunsjtilbudet på Havnecafeen er dugelig for en passe sulten Janne Lise Åsvang Karlsen.
– I Herrens navn og rike, sier hun når maten kommer på bordet.

Et kvarter tidligere sto vi foran disken til en av to spisesteder på Havnesenteret i Brønnøysund, og lurte på om det var noen gode lunsjtilbud på stedet og fikk til svar at her finnes en lunsjmeny med karbonadesmørbrød og smørbrød. Vi fant ut at prisen på lunsjtilbudet og dagens middag var grei.
– Men her er jo mer? En rekke retter som passer til lunsj, som salater, fiskeretter og hva står det der? Havnecafeen spesial – en salat med kylling, bacon, parmesan, krutonger og hjemmelaget dressing. Den høres spennende ut, mener hun.

Det er jo kjekt å teste noe som er gitt navn etter stedet – her Havnecafeens spesial.

Godt sammensatt

Spesialen bestilles og blir hentet når en rundt duppeditt lyser og lager lyd. Vi plasserer tallerkenen foran Janne Lise, som blir overrasket over mengden mat – og ikke minst at det er tre sorter dressing med. Etter en liten, passe uskyldig kraftsalve, er hun i gang med mattesten og kan raskt konstatere at brødet til salaten sympatisk nok er lunet og at det er godt med kylling og bacon i retten.
– Dette er en godt sammensatt rett. Jeg er veldig glad for at de blant annet bruker kinakål, for det er etter min mening en god salatingrediens, sier hun og finner fin balanse mellom grønnsalat og topping.
– Ofte blir det for mye grønt, men her kommer det til å rekke med kylling og bacon, sier hun.

Raust

Kyllingen viser seg å være saftig og grønnsakene ferske og fine.
– Jeg synes de er rause med rødløken her! Jeg ser at de har syltet rødløk på en av de andre rettene, så kanskje jeg skulle ha spurt om å få den varianten i stedet, undrer hun og prøver de ulike dressingene, som ifølge plakaten er hjemmelaget.
– Denne første dressingen minner litt om noe jeg har smakt før, sier hun, tester alle og blir mest opptatt av mengden.
– Hm, jeg lurer på om det hadde vært lurt å ha fat med plass til tre dressinger. Da slipper de å bruke plastkopper som rommer veldig mye. Det kan fort bli matsvinn av dette, sier hun.

Kafeen på senteret

Praten går om vellykket endring av stil i lokalene, som vi finner i kjøpesenteret i Brønnøysund.
– Rundt juletider var det stemning her med elektrisk peis og pyntede bord. Nå er det mye grønn pynt på bord i lokalet og faktisk i takvindu.
Kafeen står til navnet sitt, for vi ser gjestehavna fra vinduene i lokalet, og her har det blitt kjekt å sitte for de som kommer alene for å ta en kopp kaffe eller har med seg pc. Før måtte man ta opp et helt bord, nå er det enkeltplasser å slå seg ned ved.

Utsikt til gjestehavna og Brønnøysundet.

Utvalg bra

Vår faste tester avslutter måltidet og må la noe ligge igjen. For med brød og dressinger ble det veldig mye mat.
– Dette var et måltid som både så deilig ut og som hadde fin balanse. Det er jaggu ikke hver gang jeg kan si det om en lunsjsalat på en kafe som nok som kafeer flest må forholde seg til en del halvfabrikata!
Og så har jeg lyst til å si at utvalget her var bra. Særlig hvis man har lyst til å avslutte med noe søtt, sier hun.

Tekst og foto: Hege Sæthre – hege@midtinorge.no – 958 07 534

Uansett om kafebesøket handler om en enkel kopp kaffe eller noe å bite i, er det flotte bilder på veggene, trolig flottere utsikt og stemning som passer årstiden på Havnekafeen i Brønnøysund. Her fra jul.

Related Articles

- Annonse -spot_img

Siste