Gjestene stimler rundt disken i kaffebrenneriet til Handelsstedet Forvik i Vevelstad.
– Det er nå vi har besøk som får det til å gå rundt. Vi trenger flere slike fellesferieuker, sier driver og eier Hanne Arntzen.

Det snakkes tysk, oversettes til engelsk og Arntzens døtre Astrid Ingrid, Isa Johanne og Paula Birgitte har sitt fulle hyre med å opplyse hvor campingplassen ligger; riktig svar – bak grålåna, ta imot bestillinger og servere kaffe.
– Hvordan det er å jobbe her i sommer? Veldig bra. Det er alltid noe å gjøre og vi får så mange artige spørsmål og historier fra gjestene. Her om dagen hadde vi besøk fra noen som syklet forbi her i fjor, og som kom tilbake med bobil i år, sier de tre og støvsuger, rydder, serverer, henter, viser vei og tar imot betaling.

Folk som venter på ferja kommer tuslende snarveien langs bukta og de handler med seg litt kaffe som er brent på stedet, et par trevarer som er laget lokalt og sjokolade.
Andre går og kikker på det rikholdige utvalget av kaffestæsj, godsaker, souvernirer og husgerad.
– Mange turister blir store i øynene når de kommer inn her og de dagene vi brenner kaffe får vi høre hvor godt det lukter. Vi får jo skryt for kaffen og da, og det er jo veldig hyggelig, sier Astrid Ingrid Arntzen Johansen (foto over).

Eier Hanne Arntzen bekrefter at mange turister blir overrasket over hva som finnes på kaikanten i lille Vevelstad med under 500 innbyggere. For her ligger også Naustloftet som er restaurant med lokal mat.
– En del av gjestene takker for at vi tar vare på det gamle og lar liv jobbe og leve i den gamle brygga. Men det er klart, skal vi ha et fullverdig tilbud til turistene må vi ha like mye besøk som vi har midt på sommeren, så i midten av august regner vi med å igjen ha åpent her når vi brenner kaffe og på forespørsel om overnatting, sier hun.

En liten tusletur på campingplassen viser at folk koser seg med turaktiviteter både til fots og på sykkel, og Arntzen kan fortelle at det er gjengangere av den skikkelig positive typen på campingen.
– En familie er tilbake her flere ganger i året, som til påske, pinse og om sommeren. De sier de trives godt her, og vi stortrives med alle de glade gjestene som er her med telt, bobil og som overnatter innendørs, sier hun, og jobber videre på kjøkkenet, for her skal alle oppgavene i mål.

Tekst og foto: Hege Celine Sæthre

Les gjerne også Den gode kaffepraten på Handelsstedet Forvik