Skinnende nye lokaler har offisiell åpning i Brønnøysund 22. januar og bak står den store bilforhandleraktøren Nordvik med Toyota.
– Dette blir skikkelig artig, sier lokal driftsleder Eddy Reinfjord.

Like over nyttår åpnet Nordvik dørene i det rundt 800 kvadratmeter store bygget som først ble planlagt med verksted og plass til bruktbiler, men etter hvert ble det klart at de også ønsket å ha en nybilavdeling.
– Fra Nordvik kjøpte bedriften fra Relakk AS for et par år siden, har det vært en rekke planer. Disse omfattet lokalisering på mer tilbaketrukket plass utenfor byen, men nå har vi altså åpnet dørene like ved hovedveien, så å si ved siden av skiltet der det står Brønnøysund. Vi ønsker velkommen til byen ja, sier Reinfjord. Med godt smil.

Han viser rundt i nye lokaler som skinner; en raus plass for kunder å sitte, plass for nye og brukte biler, et godt kjøkken for de ansatte og det han omtaler som et begrenset varelager.
– Reservedelene er på veien, så vi trenger ikke stort lager. Biler kjører hele tiden forbi med det vi trenger, sier han. Med referanse til det omfattende nettverket Nordvik har, med 20 lokale avdelinger fra Trøndelag til Troms der de årlig selger 2600 nye og brukte biler. Og målet er selvsagt at bedriften i Brønnøysund skal selge sin del av det populære bilmerket, faktisk ifølge Opplysningsrådet for Veitrafikken det nest mest solgte i Norge i 2017 og 2018.

Totalt har Nordvik 255 medarbeidere, og åtte av dem er ansatt i Brønnøysund.
– På sikt tenker vi å utvide med flere mekanikere, men per nå er vi mest opptatte å få kurset og sertifisert alle etter Toyota sin standard. Alle mekanikerne er kommet godt i gang med kompetanseheving og er på trinn to. Teknisk leder er på trinn tre, og dette er viktig for oss. Vi ønsker å være i toppsjiktet, sier han og viser hvordan det ser ut på det like skinnende verkstedet.
– Det er jo spiller nytt her, og vi har så langt fem bukker. En av disse er EU-linje der vi tar periodisk kjøretøykontroller og har plass til bobiler. Men vi kan utvide med flere bukker. Hele bygget er laget sånn at det kan utvides, sier Reinfjord, som selv har syv års erfaring med bilomsetning og leasing i Oslo og Kristiansand.
– Det var godt å flytte hjem til Brønnøysund til denne jobben, og like godt at samboer har fått lederjobb i lokal bedrift, sier han.

I Brønnøysund finner du også BilPartner som importerer nyere biler og er Fiat Professional Service Partner i Nord og Høylandet Auto, som forhandler Nissan, Mitsubishi og Suzuki. Begge disse holder til i nær avstand og har også flotte lokaler og er godt likt av lokale bilkjøpere.
– Om vi blir konkurrenter? Vel, Reidar Ebbesen som drev Relakk solgte Toyota her i nær 30 år, så lokal bransje er vant til å ha denne tilbyderen her også. Men uansett ville ikke vi se på en ny aktør som konkurrent, men en pådriver for at vi skal skjerpe oss og gi beste mulige service til kunden. Jeg er helt sikker på at vi som er her vil spille hverandre gode, sier Reinfjord.

Han legger til at han gleder seg veldig til den offisielle åpningen 22. januar, når sjefen sjøl Tor Allan Nordvik og representanter for Toyota Norge kommer på besøk.
– Om vi skal ha noen tilbud? Om vi skal? Selvsagt, sier han og viser på nettsidene hva de frister besøkende med.
– Vi vil ha lukket arrangement for inviterte, men åpner dørene for alle på ettermiddagen. Så det blir bra. Og så gleder jeg meg veldig til at den nye RAV-modellen kommer nå i februar! I det hele tatt kommer det en rekke nye bilmodeller i vår, så dette blir gøy!

Tekst og foto: Hege Sæthre Lind

Driftsleder Eddy Reinfjord i Nordvik i Brønnøysund, som har offisiell åpning 22. januar. – Vi gleder oss til mye som skjer nå og utover våren, sier han.