– Vi ser nytt forretningskonsept i dette!

0
65

Flere forretningsmuligheter skisseres når bedriften Braks og kunstneren Ørjan Elias Ebbesen Eikemo i lag gjør kunst evigvarende – noe du kan se på veggene hvis du tar turen innom Braks-butikken på Salhus i Brønnøy.
– Og nå kjører vi navnekonkurranse på en hyllest til Sør-Helgeland – bli med du også, sier de to.

Egil Meisfjord foran rekke av kunstverk du kan se i butikken på Salhus.

Braks, som i stor grad driver handel innen arbeidsklær, logomerking av biler og annen profilering, har i en tid også laminert fotografier – for de som måtte ønske å få et øyeblikk frosset i tid. Men nytt er det at en hel vegg i bedriften er prydet med kunst som kan tåle alt fra haglskurer til klissete småbarnshender.
– Dette er langt fra de første kunstverkene jeg har båret ut herfra i laminert form, men nå finner vi ut at det kan ligge flere forretningskonsept i dette, og vi nevner nå en av prosjektene, sier Ebbesen Eikemo, som du kan lese mer om i tidligere sak. 

Ørjan Elias Ebbesen Eikemo håper mange deltar i konkurranse om å gi nytt kunstverk navn.

Ønsker å teste nisjemarked

For å kort forklare prosessen i arbeidet så skaper kunstnerens malerier i kullstrek, vannfarger, oljepastell eller oljemaling. Disse blir digitalisert og jobbet med – hvorpå kunstverkene kan printes ut, håndsigneres og jobbes videre med, før sluttprosessen utføres i lokalene til Braks.
– Dette gjør det mulig satse på et nytt marked her lokalt: Vi tenker blant annet på å kunne tilby bedrifter å kjøpe kunst her – enten til å henge opp på vegg i egne lokaler, eller til å gi i gaver. Det er mulig å kjøpe små bilder, svære bilder – og sågar å få kunsten overført på bil for synlighet, sier driver og eier Egil Meisfjord i Braks.
– Jeg har maksimal nummerering på mine trykk på 125 originale verk – men de fleste er mellom 25 og 50, for jeg ønsker å holde dem mer unike. Hadde Bohus kontaktet meg og ville kjøpe 5000 eksemplarer hadde jeg takket nei. He, he, helt sikkert etter en økonomisk veiing for eller imot, sier kunstneren.

Slik ser det ferdige laminerte kunstverket ut. En hyllest til Sør-Helgeland med fargespillet vi gjerne ser over fjellene om vinteren.

Konkurranse i lokalene

Bildene som henger på veggen spenner fra «Et nytt liv» – et bilde gitt i gave til fødestua i Brønnøysund til Jokke & Valentinerne-hyllest.
– Det nye bildet er også en hyllest, denne gangen til Sør-Helgeland og Nordland og alle de vakre fargene vi har her i de fire fabelaktige årstidene. Et foreløpig navn på verket fungerte ikke, så da kom vi opp med ideen om å spørre folk om råd. Så den neste måneden kan alle som ønsker komme hit, skrive forslag på navn på bildet på en lapp og legge det i krukka her. Den som kommer opp med beste navnet får et nummerert bilde, forklarer Ebbesen Eikemo, som faktisk har jobbet for Braks i en tidlig fase for bedriften.
– Da satt jeg og tegnet logoer for hånd med blyant og tusj. Egil forklarte meg at dette ikke ble suksess siden at linjen må bli vektorisert, eller hva det nå heter. For å gjøre en lang historie kort så hadde Egil rett, ler kunstneren.

Et nytt kunstverk fra Ørjan Elias Ebbesen Eikemo trenger navn. Drar du innom Braks i Brønnøysund kan du delta i konkurransen.

Kom opp på veggen

Egil Meisfjord gjør seg ferdig med den to dager lange prosessen hvert bilde gjennomgår før laminering er ferdig. Nå overføres det nye kunstverket – som altså mangler navn – på plate som kan henges på vegg og snart er det på plass sammen med ni andre kunstverk.
– Synes du det er kjekt å jobbe med kunst?
– Ja, jeg setter pris på å skrive ut annet enn logoer!
– Ble det nye maleriet bra?
– Jeg er fornøyd. Hvis jeg ikke hadde blitt det hadde jeg laget det på nytt. Det ville ikke ha vært første gangen, sier Meisfjord med lunt smil.

Tekst: Olav T. Søla og Hege Sæthre – post@midtinorge.no
Foto: Olav T. Søla

Meisfjord henger opp nyeste tilskudd på kunstveggen i butikken, som ellers rommer blant annet arbeidsklær.