-1.1 C
Brønnøysund
fredag, januar 28, 2022
spot_img
HjemOpplevelserBryllup i idyll på Vega

Bryllup i idyll på Vega

-

En rosepyntet bue ligger i den myke, hvite sanden i Juvika på Vega. Den demonteres av et smilende par.
– Her giftet vi oss i går – lørdag 14. august, et minibryllup… og så snorklet vi etterpå, sier Sandra og Erland Berntsen.

Koronatiden har vært spesiell, noe Sandra Natalie Ingebrigtsen Aune og Erland Berntsen fra Trondheim fikk merke da de skulle gifte seg med stort bryllup i 2020.
– Vi måtte vente med stor samling, og kunne ikke invitere familie og venner i år heller! Vi måtte tenke annerledes, og har fantasert om hvor fint det ville være å gifte seg her på stranda i Juvika. Så da planla vi noe annet: Vi tok med oss prest, forloverne våre og en fotograf hit til en enklere seremoni. Det var en nydelig vielse, i idylliske omgivelser som betyr så mye for oss. Det ble veldig fint, sier de to.

En fint lite skilt var satt opp før vielsen i helga. Dette er vakre Juvika på Eidem i Vega.

Begge har sterk tilknytning til verdensarvøya Vega på kysten av Helgeland, for de to har vokst opp med sommerferier på stedet.
– Vi har masse gode sommerminner, sier de to og forklarer;
– Min mormor kommer fra Vega, så hvert år var vi i Hestviken på ferie. Skikkelig fine ferier, synes Erland Berntsen.
– Min daværende stemor hadde feriehus på Vega, så jeg vokste også opp med å komme til øya, til turer, til besøk på Roteloftet og å møte andre. Men tilfeldighetene ville det sånn at vi to aldri møttes her, selv om vi begge var innom samme stedene. Vi møttes i Trondheim, ler Sandra, nå også Berntsen.

– Vielsen var enkelt og den var fin. Presten sto på den ene siden av portalen og vi på den andre, sier de nygifte før demontering.

Bruden hadde under vielsen på seg en skikkelig brudekjole med prinsesseskjørt og brudgommen hadde på seg dress. Klærne ble, etter smilende JA og fotoforevigelse både i Juvika og Sundsvoll, byttet ut med svømmeklær og snorkel.
– Været var nydelig, vindstille og supre forhold for å snorkle i klart og fint vann. Vi er veldig glade i å være aktive, reiser også gjerne på back packing utenlands, men dette stedet er spesielt for oss, så dette ble riktig, sier de to.

Snart er alle spor etter bryllupet borte på stranda… – Men vi leide proff fotograf som tok bilder både her og på Sundsvoll, så vi har fått foreviget dagen, sier de to.

De dro senere på Vega Havhotell der de overnattet. Men først var det tid for en femretters middag med smørstekt kveite, andebryst og marsipankake som noen av høydepunktene på menyen.
– Det var første gang vi overnattet og vi opplevde utrolig service på stedet, sier Sandra Berntsen, som legger til at det naturlig nok ikke blir noen bryllupsreise i år.
– Men vi har ei uke ferie til, så den skal vi ha her, sier bruden, som da skal tilbake til sin bedrift Petit Skjønnhetssalong. Ektemannen jobber som bilmekaniker, og er tydelig vant til å få ting gjort, for på en to tre er den blomsterprydete buen demontert, og de to kan se ut over blåblått hav og minnes en spesiell bryllupsdag.

Tekst og foto: Hege Celine Sæthre – hege@midtinorge.no – 958 07 534

Nygifte og glade. – Vi fikk en utrolig fin vielse her i Juvika i Vega, sier Sandra og Erland Berntsen, som valgte å tenke annerledes da stort bryllup måtte utsettes på grunn av korona.