5 C
Brønnøysund
søndag, oktober 22, 2023

Annonser i midtinorge.no

post@midtinorge.no

Hjem Arrangementer TZIGANE – Ungarsk musikulinarisk festaften på Kulturverkstedet

TZIGANE – Ungarsk musikulinarisk festaften på Kulturverkstedet

TZIGANE!

Kulturverkstedet og Klassisk scéne innbyr til Ungarsk musikulinarisk festaften med fiolinisten Birgitte Stærnes og pianisten Helge Kjekshus. Det serveres lekker ungarsk gulasj som er inkludert i billettprisen. Det er anledning til å kjøpe godt drikke til. Kulturverkstedet har alle rettigheter. Dette blir en opplevelse som musikk og matglade ikke kan gå glipp av! Alltid noe å glede seg til på Kulturverkstedet😊🎻🎶🎹🎶

Konserten «Tzigane» inviterer til virtuos, fyrrig, rytmisk og vakker musikk basert på sigøynernes tradisjon. Fra Ungarske danser av Brahms, Rumenske danser av Bartok, Slaviske danser av Dvorak til Czardas av Monti og Zigeunerweisen av Sarasate: Musikk som går rett i hjertet. Et intimt program med utadvendt repertoar og melankolske stemninger. Publikum skal også få være med på noen avstikkere til det tradisjonelle klassiske repertoaret.

Fiolinisten Birgitte Stærnes har gitt konserter over hele Europa, Kina, Russland og Brasil. Hun har spilt på en rekke festivaler i inn-og utland. Hun har gitt ut Cd’er fra klassisk til spansk og latinamerikansk.

«FOR ET TEMPERAMENT OG FOR EN KLANG; POESI, VARME OG SPENST I SPILLET… STERK EKSPRESSIV ÅRE OG EN USEDVANLIG SCENEUTSTRÅLING»

(Bergens Tidende)

«OUTSTANDING ARTIST»(Musical Opinion, London)

«HENNES SPILL EIER BÅDE VARME OG NYANSER OG SPILLET HAR MYNDIGHET OG STYRKE.»(Aftenposten)

THE MOST EXCITING MUSIC OF THE FESTIVAL (Brighton and Hove, England)

Birgitte Stærnes har i de siste årene gitt en rekke konserter i Norge, Svalbard, Frankrike, Spania, Danmark og Estland, Kanariøyene og Italia, Tsjekkia og Russland. Våren 2012 ga hun ut CD med verker av Johan Halvorsen sammen med Helge Kjekshus. CD’en fikk strålende kritikker i The Gramaphone, the Strad og Musical Opinion! Hun har vært solist med orkestre i Brasil, Norge og Italia.

Sammen med gitaristen Martin Haug dannet hun i 1997 duoen A Corda. Duoen har siden gitt en rekke konserter i inn-og utland og spilt inn 4 CD ‘er. «Fuego» og » Playera» har gitt dem konserter over store deler av verden. Duoen har spilt på norske og utenlandske festivaler som Nordlysfestivalen, Vestfoldfestspillene og Classica & Dintorni, Italia. I prestisjetunge saler som Rudolfinum, Praha, Salle Cortot, Paris og Rachmaninov-salen i Moskva.

I 1998 ga hun ut Christian Sinding: Works for violin and piano sammen med pianisten Jorunn Marie Bratlie. I 2003 debuterte hun i Wigmore Hall, London, med glitrende kritikk. I september 2002 ga hun ut CD med 2 nye verker skrevet for henne av Terje Rypdal.

Birgitte Stærnes har mottatt Yamaha-prisen for strykere (1992), Ticon-prisen (1997) og i 1998 mottok hun Statens 1-årige arbeidsstipend for yngre kunstnere. I 2015 fikk hun Statens Kunstnerstipend for 3 år.

Sentralt i arbeidet med duoen A Corda, har kammermusikk repertoaret fra tidlig romantikk vært svært viktig. Dette har resultert i innspillingene» Con Amore»(2003) og Terzetto (2005)

Hun hadde sin debutkonsert i Universitetets Aula i 1991. Før det hadde hun vunnet 1.pris i Rotterdam Internasjonale Fiolinkonkurranse, vært solist med Bergen Filharmoniske Orkester og blitt presentert i NRK-fjernsyn.

Birgitte begynte å spille fiolin som 6-åring og var første gang solist med orkester da hun var 12 år. Hun har vært solist med en rekke orkestre i Norge, Europa og Sør Amerika. Hun spiller på en Lorenzo e Tomasso Carcassi fra 1741 og er også kunstnerisk leder for Johan Halvorsen Musikkfest.

Helge Kjekshus regnes som en av de mest talentfulle og ettertraktede norske musikere og som en av sin generasjons fremste pianister med en karriere som solist, kammermusiker og professor.

I en anmeldelse fra Festspillene i Bergen i 1993, skriver Octavio Roca fra Washington Post: «Helge Kjekshus, en pianist som må regnes som en av festivalens mest spennende oppdagelser». Som solist har Helge Kjekshus spilt med

ledende skandinaviske orkestre som Oslo Filharmonien, Bergen Filharmoniske og Kringkastingsorkesteret. I USA har han opptrådt med Santa Fe Symphony Orchestra, Bernische Musikgesellschaft i Sveits og St. Petersburg State Symphony Orchestra i Russland. Kjekshus har bl.a. samarbeidet med dirigenter som Paavo Berglund, Osmo Vãnske, Dmitri Kitayenko, Alexander Dmitriev og Janos Fürst. Helge Kjekshus har holdt solokonserter i USA, Tyskland, Polen, Danmark, Sverige, Libanon, Japan, Sør Korea og i Norge.

Kjekshus har spilt på en rekke festivaler i Tyskland (Bad Kissingen, Ludwigsburger Schlossfestspiele, Kleve Klavier Sommer) Bath Festival (England), Chopin Festival (Polen), Piano Stars Festival (Latvia), Festival de Bellerive (Sveits), Al Bustan Festival (Libanon), Risør Kammermusikkfest, Oslo Kammermusikk Festival, Festspillene i Bergen, Stavanger Chamber

Music Festival(Norge), Umeå International Chamber Music Festival (Sverige), Nordic Music Festival (St. Petersburg) og Festival Miami (USA). Helge Kjekshus er også en hengiven kammermusiker. Han ble etter en anbefaling fra Gidon Kremer invitert til «Kissinger Sommer.» Sammen med Henning Kraggerud har Kjekshus turnert i USA og Europa. Helge Kjekshus mottok den prestisjetunge Grieg-prisen1998. HelgeKjekshushargittutflerekritikerrosteCD’er.Fra2010 har Helge Kjekshus samarbeidet med fiolinisten Birgitte Stærnes og sammen ga de ut verker av Halvorsen i 2012. CD’en fikk glimrende kritikker både i norske og utenlandske magasiner. Kjekshus er førsteamanuensis i piano ved Musikkhøgskolen i Piteå.

Duoen Birgitte Stærnes, fiolin/Helge Kjekshus, klaver har en lang historie sammen, med en rekke konserter og innspilling av verker av Johan Halvorsen som fikk internasjonal oppmerksomhet.

https://www.facebook.com/events/1446693932571216/

 • 00

  dager

 • 00

  timer

 • 00

  minutter

 • 00

  sekunder

juni 2023
juli 2023
august 2023
september 2023
oktober 2023
november 2023
Ingen arrangement funnet!
Last Flere
oktober 2023
Ingen arrangement funnet!
Last Flere