For første gang blir det konsert for barn i folkeparken på Lille Brønnøya i Brønnøysund.
– Vi gleder oss veldig til å arrangere denne gratiskonserten 12 .august, og med så herlig band, sier leder i Brønnøy Jazzforum, Øyvind Vågan.

For samme dag som Arctic Race sine syklister suser inn til delmål ved Thon Hotell i Brønnøysund, skal Rasmus og Verdens Beste Band opptre. Et band kjent blant annet fra NRK Super-serien ”Kosinus”, og som har vunnet hele tre Spellemannspriser.
– Dette er et samarbeid mellom Brønnøy kommune og Brønnøy Jazzforum og vi håper det blir masse folk og god stemming. Vi har anbefalt både barn og vokse å dra hjem for å øve på allsangvennlige  låter som Daniel datt i do og Fiskebolla med sjokoladesaus, sier Vågan.

Pressefoto – dette og foto over: Rasmus og verdens beste band

Rasmus og Verdens Beste Band har helt nye låter og består i dag av Kriss Stemland, Morten Berger Stai og Rasmus Rohde. Samtlige er habile musikere som har spilt med kjente norske band og som altså gir de yngste en konsert de kan synge med på.
– Konserten blir under den offisielle åpningen av parken for barna, utdyper Vågan om samlingen der kommunen også vil takke de som har sponset parken som ligger like ved Brønnnøysundet og som inneholder blant annet en mini zipline og et par klatrevegger.

Glimt fra Lille Brønnøya folkepark da parken var helt ny

Øyvind Vågan opplyser at Brønnøy Jazzforum er en non-profit medlemsorganisasjon som arrangerer konserter 7 -9 ganger i året.
– Som regel gjør vi det utenfor ferier og «festivalsesongen», for da er det nok med tilbud ellers. Vi legger vekt på å ha et variert og bredt tilbud. Det siste året har vi hatt konserter med blant annet Lilja, Best Western Swing med Stian Carstensen, Jo Fougner Skaansar, Steinar Raknes og Unni Wilhelmsen. Når vi kommer i gang i september kommer Balkan Brasserie med en barnekonsert og en voksenkonsert, sier han.

Hvis du vil lære litt mer om Brønnøy Jazzforum, så har de en Facebookside hvor du kan følge med på hva de arrangerer og gjør. Når det gjelder promotering ellers, har midtinorge.no blant annet møtt medlemmer på stand i Brønnøysund, der stemningen var den beste.
– Vi mottar støtte fra Norsk Kulturråd og Brønnøy kommune og samarbeider med Nordnorsk jazzsenter. Alle er sjølsagt velkomne på konsertene våre, medlemmer og ikke medlemmer. Vi ønsker å bidra slik at vi øker kulturtilbudet på den lille plassen vår, og håper folk benytter mulighetene som eksisterer, sier Vågan.

Tekst: Hege Sæthre – hege@midtinorge.no – 958 07 534
Foto: Pressefoto og Hege Sæthre

Promotorerte konserter som gjerne passer for alle: Hildegunn Gansmo Bjørkan og Bergliot Kulsrud Storruste har vi møtt på stand på vegne for Brønnøy Jazzforum.