Daglig leder i Kiwi Brønnøysund, Arnt Kåre Vågan tar sin tørn i kassa; skanner varen, får betalingen og ønsker kunden en riktig fin dag videre.
– Vi driver her på niende året, og det er godt at vi har blitt enda litt mer miljøvennlige, sier han.

Kassa han sitter i er helt ny, en mer åpen, moderne løsning. Løsningen gjør det enklere for medarbeiderne å ha oversikt over kundene og det de måtte trenge på sin ofte kjappe ferd gjennom butikken på tur hjem til ventende barn eller på tur på jobb. Slik som denne kunden Vågan så vel ut døra.
– Folk er generelt veldig blide og svarer på et vennlig hei! Vi blir ikke nedslåtte om vi ikke får et hei tilbake. Målet er å gjøre dagen triveligere for de som kommer inn hit, sier butikksjefen.

Han forteller litt mer om oppgraderingen av butikken, som for så vidt var fort gjort, men som i følge Vågan betyr mye.
– Vi har fått en mye åpnere og luftigere butikk, men det aller viktigste er at vi har nye kjøle- og frysedisker. Det er helt fantastisk at de fungerer så mye bedre og at vi samtidig kan slå et slag for miljøet. Disse er mye mer miljøvennlige og det er fint å være del av det grønne skiftet, sier han.

Grønt er det også ved inngangen, der Moa Sjøstrøm fra Sverige setter inne nye buketter med blomster til handel for den som har lyst til å glede noen med visuell omtanke, eller pynte litt rundt seg.
– Blomsteransvarlig Moa er bra å ha med seg i teamet, erklærer Vågan.
Han hjelper nok en hastig kar med å få betalt før han går ut av butikken, krysser veien ved hotellet og finner inngangen til Brønnøysundregistrene hvor arbeidsdagen er i ferd med å starte.

Vi besøker butikken på kveldstid og finner assisterende butikksjef Jørgen Jenssen i full gang med å åpne esker og få varer på plass i hyllene. Denne gangen er det søtsaker som blir lesset ut med kyndig hånd.
– Jeg er fra Trondheim og jobber på ulike butikker ved behov, og akkurat nå trengs jeg her! Nå gjør jeg klart så det skal bli fint her for kundene når de kommer hit i morgen tidlig, sier han.

Butikksjef Vågan bekrefter at det å drive med butikk er en livsstil.
– Man må like det man holder på med, og jeg er så heldig å ha 13 andre ansatte med meg i arbeidet. Vi er en godt sammensveiset gjeng. Vi var nylig på sosial samling med ulike aktiviteter og avsluttet med et godt måltid. Det er viktig å gjøre sånt innimellom, sier han og prater litt om det som en butikksjef må tenke på hele tiden; bunnlinjen.
– Vi har hatt vekst siden vi åpnet. Fra dag en til nå. Det er fantastisk og jeg går bare rundt og lurer på når det stopper opp. Jeg håper det aldri skjer noen gang!
Han smiler og tar en ny tørn i kassa.

Tekst og foto: Hege Celine Sæthre

Å være butikksjef blir fort en livsstil og for å lykkes er det godt å ha med seg medarbeidere som står på dag og kveld.