Kokken Janne Lise Åsvang er med til spisestedet på Torgarhaugen i Brønnøy for første sitt besøk.
– Det er svært mange lokale som har savnet noe som dette nær Torghatten, så det blir fint å sjekke ut dette stedet, sier hun.

Og forklarer hva hun mener;
– Vi er sjelden på jakt etter de store måltidene på tur rundt Torghatten, (lokal stedsbeskrivelse p’unn hatten) men det er den gode kaffekoppen og det lette måltidet som ville friste meg, sier hun og finner nettopp det på menyen denne søndagen i september.
– Jeg er klar for lunsj og her kan jeg i dag velge mellom fiskesuppe, nachos og pizza! Da blir det nachos, for her står det hjemmelaget guacamole. Det kan jeg like, sier hun og tusler for å finne et ledig bord mens spisepartner og skribent bestiller en fiskesuppe.

Det er godt med folk i lokalene, og noen nyter sin kopp med kaffe og kikker ut på vakker natur. Andre har valgt å bestille seg et måltid etter gåtur.
– Det ser ut som om kjøkkenet har det travelt i dag, sier kokken, og venter tålmodig på at stedets medarbeidere skal få ferdig våre retter.

Nachos er opprinnelig en meksikansk rett som gjerne består av sprø maischips med kjøttdeig, gratinert med ost på toppen.
– Dette ser bra ut, sier kokken, smaker og nikker.
– Dette er godt. Salaten ble litt for enkel for meg, for den består bare av isbergsalat og paprika, men det kan jo hende de har gått tom for mais og tomat. Det er mye folk her i dag, og det kan ha vært like bra trykk her i går, sier hun og smaker på guacamolen.
– Gode biter med avocado, jo, dette er hjemmelaget og en slik guacamole løfter smakene, sier hun.

Kokken sier ja til å teste fiskesuppa, som visuelt er en fryd. Biter av laks, reker og en rekke rotgrønnsaker ligger i en kraft som ikke er kremet, dandert med dill på toppen.
– Å så godt å smake en suppe der råvarene trer så godt frem. Dette var en skikkelig god fiskesuppe, mener Janne Lise Åsvang.
Hun er imponert over mengden brød og smør som følger med maten, og undertegnede nikker enig.
Her var det rikelig og god mat for lunsj.

En vennlig servitør spør om vi ønsker å kjøpe sjokoladekake og kaffe til dessert, men vi må takke nei denne gangen og går ut i høstdagen.
– Jeg er overbevist om at dette stedet er et kjærkomment tilskudd for lokalbefolkningen, sier Åsvang.

Tekst og foto: Hege Celine Sæthre